Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Praida gājienu piesaka 31. maijā

Trešdien apvienība _Mozaīka _Rīgas Domē iesniedza paziņojumu par gājienu un sapulci 31. maijā apvienības rīkoto _Draudzības dienu _ietvaros, _Dienu _informēja apvienība.

Šogad Draudzības dienas tiek plānotas laikā no 30.maija līdz 1.jūnijam. Draudzības dienu programmā paredzēti arī citi pasākumi, tostarp politiskā diskusija par daudzveidību un konkurētspēju, filmu skate, mākslas izstāde un varavīksnes balle. Savu dalību jau ir pieteikuši 100 starptautiskās cilvēktiesību organizācijas Amnesty International darbinieki no vairākām Eiropas valstīm, informēja pasākuma rīkotāji.

\'\'Esam pārliecināti, ka šogad Draudzības dienas būs vēl veiksmīgākas nekā iepriekšējos gados, jo ar katru gadu mūsu atbalstītāju loks pieaug un arvien vairāk cilvēku ir gatavi atklāti pieprasīt vienlīdzīgas tiesības visiem Latvijas iedzīvotājiem\'\', teic Mozaīkas valdes priekšsēdētāja Linda Freimane.

Savukārt Mozaīkas valdes locekle un Draudzības dienu rīkotāja Kristīne Garina cer, ka šogad tāpat kā pagājušajā gadā nebūs nekādu problēmu organizēt gājienu. "Ceram uz labu sadarbību ar policiju, kā arī, ka agresīvie grupējumi un sektanti būs sapratuši, ka viņu protestiem nav nekādas jēgas,\'\' norāda K. Garina.

Šis ir trešais gads, kad LGBT tiesību aizstāvju organizācija Mozaīka rīko Draudzības dienas. 2006. gadā. Rīgas Dome aizliedza rīkot gājienu. bet Mozaīka šo lēmumu pārsūdzēja, un 2007. gada 15.novembrī Augstākā tiesa konstatēja, ka RD lēmums bija prettiesisks. Pagājušā gada vasarā Draudzības dienu gājiens notika Vērmanes dārzā, un tajā piedalījās ap 700 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas