Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Praktiski, nevis revolucionāri

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kaspars Gasūns
K
Godīgi sakot, man tā arī netapa skaidrs, par ko īsti raksts ir. Var piekrist atsevišķām pozīcijām, bet tās neveido kaut kādu kopumu raksta mērogā.
Tri
T
Raksts manuprāt tomēr ir vairāk vērsts uz risku apzināšanos - ja pret Microsoft parādās tāda maza lieta - visiem ir skaidrs - sods tiks nomaksāts un viss turpināsies, Microsoft nekur nepazudīs- turpretim, lai arī Oracle/Sun ir pietiekami nopietna kompānija, tai var arī nebūt pietiekami daudz līdzekļu zaudēto patentu strīdu zaudējumu segšanai, ja nu gadījumā kāda no 45 vāvuļošanas apsūdzībām aizietu līdz tiesai, kas savukārt atkal nozīmētu pāriet atpakaļ pie microsoft... protams, iespējamība, ka tā varētu notikt ir ļoti maza, bet uzņemties šajos apstākļos kaut mazāko risku nebūtu prātīgi, īpaši ņemot vērā, ka ieskaitot visas apmācības, pārinstālācijas utt. nekādu tūlītēju ietaupījumu tas nenestu - drīzāk varbūt pretēji Nepārprotiet man nav nekādu simpātiju pret Microsoft - uzskatu vienkārši, ka pārejai uz OpenOffice vajadzēja notikt jau gadus 6 atpakaļ, bet tagad krīzes laikos šādu risku uzņemties savukārt nebūtu prātīgi.
Slaists
S
OpenOffice visu neliek vienā failā. Tam ir vairāki faili, kas apvienoti vienā arhīvā. Un Microsoft vēl nevienu apsūdzību pret Oracle/Sun nav cēlis, neskaitot FUD. Nejaudziet faktus ar vāvuļošanu.
Tri
T
Tāda veida patentu problēmas kā pieminētas Tevis iedotajā linkā par dažu failu nolasīšanas metodēm būs jebkurai lielajai kompānijai - OpenOffice turpretim ir saistīta ar daudz nopietnākiem apsūdzējumiem par 45!!! Microsoft patentu pārkāpumiem...
Slaists
S
Cienījamais raksta autors nav pamanījis, ka tieši Microsoft Office, nevis OpenOffice ir problēmas ar patentiem. Microsoft Word pārdošana ASV šobrīd ir aizliegta.
paziņa
p
Jā, žēl gan, ka privatizācijas sākumos netika padomāts par šī procesa sekām. Bija taču arī Nokia piedāvājums izmantot šeit esošās elektrotehniskās iespējas, lai ražotu Nokia zīmola preces. Un šādus piemērus varētu nesenajā vēsturē atrast daudz, bet diemžēl viss tika pakļauts mirkļa izdevīgumam ( ka tikai vairāk un ātrāk kāds varētu uzvārīties). Cien. Andra N. prātīgie vārdi, baidos, arī var izrādīties vien saucēja balss tuksnesī.
vilis
v
Piekrītu autora secinājumiem.Lasot Lemberga viedokli par to ka rietumiem vajadzētu maksāt par mūsu kvalificeto darbaspēku dziļi aizdomajos.Šķiet viņam taisnība.Pašreiz Vācijā un citur ir 200000 brīvu kvalificētu darba vietu pie 4miljonu bezdarbnieku.Seit tad būtu tā niša augstas pievienotās vērtības produkcijas radīšanai t.i. cilvēku apmācīšanai.Uz to vajadzētu orientēt mūsu izglītības politiku.KO darīt ar tiem kas neizturēs konkursus rietumos?Geniālais Žvaņeckis uz to dod atbildi- tie kļūs par savas zemes patriotiem.Kur ņemt līdzekļus šis ražotnes finansēšanai ?tas ir politiķu darbs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas