Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

precizēta - RD plāno apmaksāt mācības privātajos bērnudārzos 1800 bērniem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Maija
M
It kā pareizi un šeit it kā arī plāno grupas ap 20 bērniem. Taču pašvaldības bērnudārzos Rīgā jau tagad ir pa 27-28 bērniem grupās, bet skolotājām un skolotāju palīgiem algas samazināja līdz minimumam, palīgus vecāko grupu bērniem samazināja uz pusslodzi. RD budžetā norādītā summa uz vienu bērnu pašvaldības b/d ir krietni mazāka par šeit nosaukto. Pie tam tā ir vidējā, jo ir b/d, kur par pašvaldības naudu tiek uzturēti baseini, bērniem ir bez maksas pieejami pulciņi, kas pārējos b/d ir pieejami kā privāto komersantu piedāvājums par maksu.
...
.
par tādu naudu diez kādu bērnudārzu uzcelt nevar?
pieredze
p
Grupaa nedrikst atrasties vairak kaa 20 bernu, tas ir maksimums. Jo lielaka grupa bernu sagandee, notrulina vina manas, padara par nervozu butni. Butibaa tas ir noziegums pret bernu, pret vina veselibu.
I.Gr.
I
Cik es zinu no savas meitas, tad Vaacijaa vecaaki par beernu daarzu maksaa atkariibaa no saviem ienaakumiem.Bagaatnikiem jaamaksaa daargi, no truuciigiem njem tikai nelielu maksu. bet, protams vietaam beernu daarzaa jaabuut visiem beerniem Latvijaa! Ja tagad truukst vietas, ko tad dariisiet, kad normalizeesies dzimstiiba un buus normaali daudz beernu? Vismaz shajaa vienaa zinjaa padomju valdiiba riikojaas gudraak, par trullajiem kapitalistiem. Jo toreiz latvijaa katru gadu piedzima 40000 mazulju. Vai kaads latvietis to shodien apzinaas? Vai gribai apziniigi izmeerdeet latvieshu tautu?
ance
a
Atkal nodrošina sev kukuļus.Kas tie būs par izņēmumiem Nodokļu maksātājiem nav jālobē privātie b/d un to audzēkņi!
citādi
c
Piemēram- vienīgais bērnu dārzs Ķīpsalā Starptaustiskajā skolā maksā vēl vairāk. Un visi jau nevar atļauties. Tāpēc so iniciatīvu būtu labāk jāizskaidro- kuri tad būs tie apmaksātie bērnu dārzi, kuri būs tie bērni, pēc kāda principa izvēlēsies? Rīgā pilnīgi tiek ignorēti dzīvesvietas nosacījumi- bērnu dārzs tuvu mājām!
Dhago
D
Talsu novadā bērnudārzos rindas nav.
girts
g
Kopumā tā ir laba ziņa. Tomēr žēl, ka RD neizmanto Publiskās-privātās partnerības modeļus tur, kur tos būtu daudz jēdzīgāk izmantot kā tiltu celšanā. Daudz prātīgāk būtu tos 125ls dot vecākiem kā dotāciju, bet atstāt viņu pašu ziņā, kuram bērndārzam viņi to maksā - pašvaldības vai privātajam. Tas reāli veicinātu konkurenci un pie pareiziem kontroles mehānismiem ieguvēji būtu tieši bērni - tad bērndārzu vadībai būtu reāli jāiespringst un jāpadomā, kā savu saimniecību veidot labāku, interesantāku un saistošāku bērniem. Bērndārziem būtu arī jābūt iespējai pašiem noteikt arī cik papildus vecākiem jāmaksā. iespējams, ka būtu paredzami kādi griesti, tomēr esmu diez gan pārliecināts, ka lieki "nokāst" neizdotos - vecāki vestu bērnus uz saprātīgākiem bērnudārziem.
citādi
c
Manam bērnam grupiņā arī kādi 30 bērni. Zēl audzinātājas un drusku žēl arī savu bērnu- tādā barā visu laiku:(
kvaliatte
k
Un kaoec valsts bernudarzos grupaa 40 berni un vairak? Vai tadaa kombinataa var stradat viena audzinataja?!Tik lielaa grupaaa berns pilnibaa tiek sabojats. Sadi berni reagee tikai uz kliedzienu.
sīcis
s
uzaugu pie omītes, ne bērnudārzā! vecmāmiņas iemāca labāk nekā skola - jo viņas stāvēs blakus ar pielādētu bisi un kamēr neizpildīsi burtnīcu, nedabūsi pusdienas.
Dr.xy
D
Ta ka ar to nodarbojas RD,tad vietas bernudarza bus tikai prieks Aliens.
ddd
d
parādiet man kautvai 1 privāto dārziņu kam kopā ar ēšanu 1 bērns maksā vairāk par 250ls!? nav tāda. tā kā runāt ka 1 bērns maksās 300ls ir absurdas. pie kam tajos 250 ir arī ēšana iekšā. bez ēšanas ar varētu maksāt privātajos 125ls 1 bērns, tas ir ok cipars.
Terorists
T
Valsts institūcijas izrāda unikālu rūpi par maziem ķipariem un paredz kad atkal daudzi vecāki pametīs roģinu un dosies uz citām valstīm un tad jau ar šiem 1900 bērniem būs gana. Tā kā , ja demokrātijas sākumā bērnudārzos ierīkoja veikalus,spēļuzāles un mazus, slepus bordelīšus un naudas pietika tad jau arī tagad šamējie izdomājuši kad viss notiek un nu tik viss būs. Kā ne kā krīze daru savu un domātāji savu un domātāju rūpe ir un paliek rūpe.Un nav jau svarīgi kāda partija rullē,galvenais kad tik rullē,jo visas no viena sū......a mālētas.
DZintra
D
Rīgā patlaban ar vietu bērnudārzā netiek nodrošināti aptuveni pieci tūkstoši mazuļu. Tas skaits, kuru min raksta autors, ir kopējais reģistrēto bērnu skaits, to vidū, ir arī tikai dažus mēnešus vecie mazulīši, kuriem patlaban reāla vieta bērnudārzā vēl nav vajadzīga, jo viņiem jāpaaugas vismaz līdz pusotra gada vecumam. Lūgums precizēt portālā un arī šodien laikrakstā "Diena" sniegto informāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas