Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

precizēta - Vēl nevienojas ar SVF par pieļaujamo budžeta deficītu

Par pieļaujamo budžeta deficīta apmēru Latvija ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) cer vienoties pēc konkrētu priekšlikumu izdevumu samazināšanai sagatavošanas un budžeta grozījumu izstrādes, tā, atsaucoties uz Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas departamenta direktores Diānas Bērziņas teikto, vēsta BNS. Iepriekš ministrijā Dienai vien atzina, ka "dialogs noritēja konstruktīvā gaisotnē un ar izpratni, ka Latvija stāv liela izaicinājuma priekšā, strādājot pie nepieciešamām un nozīmīgām strukturālajām reformām sabiedriskajā sektorā tik īsos termiņos.

D.Bērziņa informējusi, ka nākamnedēļ, 29.aprīlī, Latvijā ieradīsies SVF tehniskā misija, kas vērtēs budžeta grozījumu izstrādes gaidu. Misija Latvijā uzturēsies līdz 7.maijam. Savukārt maijā vai jūnijā Latvijā ieradīsies SVF pārskata misija, un D.Bērziņa pieļāvusi, ka pēc pārskata misijas izvērtēšanas Latvija arī varētu vienoties ar SVF par konkrētu pieļaujamo budžeta deficīta apmēru šogad.

FM pārstāve sacījusi - lai to varētu izdarīt, jāsagatavo skaidri izdevumu samazināšanas plāni un strukturālās reformas, kā arī budžeta grozījumi, lai redzētu, cik naudas ir iespējams ietaupīt. Tad arī būtu redzams, cik liels deficīts varētu būt budžeta grozījumos. Valdība par budžeta grozījumiem plāno lemt 30.aprīlī ārkārtas sēdē.

FM pārstāve gan atzinusi, ka jau pašlaik Latvija ir ieminējusies starptautiskajiem aizdevējiem par vēlmi vienoties par lielāku deficītu par 5% no iekšzemes kopprodukta (IK), kas ir noteikts Latvijas un SVF parakstītajā memorandā. Arī finanšu ministrs Einars Repše aizdevējus ir informējis par plānotajām strukturālajām reformām un priekšlikumiem izdevumu samazināšanai.

Kā jau vēstīts, sarunu mērķis ir vienoties par pieļaujamā budžeta deficīta apjoma palielināšanu Latvijai. Patlaban slieksnis ir 4,9%, taču Latvijas puse vēlas 7%—8% no IK.

(informācijas avots precizē informāciju 2.rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas