Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Premjera favorīta KNAB šefa kandidātu vidū nav

Otrdien pēcpusdienā jau būs skaidrs, par kuru no diviem scenārijiem — vairāku kandidātu virzīšanu izskatīšanai Valsts prezidenta vadītajā Nacionālās drošības padomē (NDP) vai konkursa izbeigšanu — izšķirsies valdība, lemjot par vairākus mēnešus ievilkto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) šefa atlases konkursu.

Ar priekšlikumu izbeigt konkursu un KNAB priekšnieku "izraudzīties no prokuratūras vai augstākā ranga policistiem" valdības sēdē klajā gatavojas nākt iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP). Pirmdien Dienai viņš atzina, ka rosinās valdību konkursu izbeigt bez rezultāta, jo viņa skatījumā konkurss ir cietis neveiksmi un kandidāti nav pārliecinoši. Vai premjers I.Godmanis (LPP/LC), kurš vēl pērn vasarā pēc iepriekšējā KNAB šefa Alekseja Loskutova atlaišanas uzņēmās iniciatīvu par jauna KNAB šefa izvēli, solot ieteikt un konkursā virzīt paša uzrunātus pretendentus, varētu atbalstīt M.Segliņa iniciatīvu, Dienai pirmdien neizdevās noskaidrot. Pēc premjera preses pārstāvja Edgara Vaikuļa sacītā — ja ministrs nāks ar priekšlikumu konkursu izbeigt, tad valdība par to lems. No valdības vadītājam tuvu stāvošām personām Dienai zināms, ka favorīta starp septiņiem konkursā izvirzītājiem kandidātiem, par kuriem otrdien lems valdība, I.Godmanim nav. Kopumā par vienu no reālākajiem pretendentiem uz KNAB šefa amatu, ja valdība tomēr neizlems par konkursa izbeigšanu, tiek saukts Nacionālo bruņoto spēku (NBS) apvienotā štāba stratēģiskās plānošanas departamenta priekšnieks Raimonds Rublovskis. Pārējo sešu kandidātu izredzes, to vidū nevalstisko organizāciju par labāko pretendentu atzītās, pašreizējās KNAB priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes izredzes kļūt par biroja vadītāju tiek vērtētas tuvu nullei. Atbilstoši konkursa nolikumam valdība izskatīšanai NDP var virzīt vairākus pretendentus, un, ja vien valdība neatbalstīs M.Segliņa iniciatīvu, valdība tā arī rīkosies. NDP sēde, kurā varētu lemt par KNAB kandidātiem, notiks nākamo pirmdien. Pēc konkursa nolikuma, NDP būtu jāizškiras par vienu kandidātu, kuru ieteikt valdībai un par kura virzīšanu uz Saeimu valdībai vajadzētu izšķirties. Konkursu neizbeidzot, var sagaidīt, ka skaidrība par to, kurš kandidāts tiks virzīts apstiprināšanai Saeimā un vai tas būs R.Rublovskis, būs jau februāra pirmajā nedēļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas