Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Premjera mobilā tālruņa limits saglabājies līdzšinējā līmenī

Ministru prezidenta Valda Dombrovska ("Jaunais laiks") mobilā tālruņa sarunu limits saglabāts līdzšinējā līmenī - 350 latu apmērā, savukārt Valsts kancelejas (VK) direktores Guntas Veismanes - samazināts uz pusi.

Turklāt VK izsludinājusi konkursu par mobilo sakaru pakalpojumu sniedzēju, tādējādi cerot iegūt finansiāli izdevīgāko piedāvājumu.

VK Komunikācijas departamenta vadītāja Ieva Aile pavēstīja, ka līdzšinējo 120 latu vietā Veismanei jau februārī noteikts maksimālais limits 60 latu apmērā.

Taču reālais izmaksu apmērs ir daudzkārt mazāks, jo premjers mēnesī vidēji norunā no 30 līdz 40 latiem, bet Veismane - no desmit līdz 15 latiem.

Aile arī norādīja, ka VK jau šā gada sākumā ir pārvērtējusi darbinieku limitus, samazinot iespējamās izmaksas vairākās darbinieku grupās. Vairākums gadījumos sarunu limiti samazināti par 50% vai vairāk. Piemēram, departamentu un nodaļu vadītājiem līdzšinējo 30 latu vietā noteikts limits 15 latu apmērā, bet ierēdņiem un darbiniekiem - 20 latu vietā desmit latu.

VK strādājošo sarunu izdruku analīze liecina, ka vairākumam darbinieku ikmēneša rēķini nepārsniedz viena līdz piecu latu robežu.

Samazināts arī mobilo telefonu lietotāju skaits - ja 2008.gada janvārī dienesta mobilais tālrunis bija 85 darbiniekiem, tad patlaban - 76 darbiniekiem. Turklāt septiņu VK Eiropas Savienības struktūrfondu departamenta darbinieku mobilo tālruņu izmaksas tiek segtas no Eiropas Savienības fondu tehniskās palīdzības līdzekļiem, nevis valsts budžeta.

Patlaban VK mobilo sakaru pakalpojumus nodrošina "Latvijas Mobilais telefons" (LMT). Vidēji mēnesī maksa par mobilo sakaru pakalpojumu nodrošināšanu VK un Ministru prezidenta birojam ir aptuveni 1000 latu.

Aile paskaidroja, ka līdz šim noslēgtais līgums ar LMT bija beztermiņa, savukārt Publisko iepirkumu likums paredz slēgt terminētus līgumus, tāpēc izsludināts jauns konkurss. Turklāt VK konkursā cer iegūt finansiāli izdevīgāko piedāvājumu pašreizējā tirgus situācijā, ņemot vērā spraigo konkurenci mobilo sakaru operatoru starpā.

VK gan atturas nosaukt paredzamo līgumcenu, lai veicinātu konkurenci, netraucētu objektīvu konkursa norisi un iegūtu finansiāli izdevīgākos iepirkuma rezultātus.

Saskaņā ar Publisko iepirkumu likumu līgumu paredzēts slēgt uz pieciem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas