Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Premjera uzrunāto ekspertu vidū par jaunu sabiedrisko mediju arī Domburs, Bošs

Premjers Valdis Dombrovskis (JL), reaģējot uz rakstiem presē, paziņojis, ka ir izvirzījis mediju ekspertus un uzskata, ka nekavējoties ir jāuzsāk diskusija par Latvijas radio un Latvijas televīzijas apvienošanu un jaunu sabiedrisko mediju nākotnes modeli. Viņa izvirzītie eksperti ir Arvils Ašeradens, Inta Brikše, Anda Rožukalne, Jānis Domburs, Edijs Bošs, Dmitrijs Petrenko un Ģirts Ozols. Viņš aicina visas puses - radio un televīzijas vadību, politiķus, Nacionālo radio un televīzijas padomi -  tikties 23.septembrī atklātā sēdē.

“Pilnībā piekrītu viedoklim, ka šāds finansējuma samazinājums apdraud sabiedrisko raidorganizāciju līdzšinējo darbības un saimniekošanas modeli pēc būtības. Tādēļ nekavējoši nepieciešama diskusija un no tās izrietoša profesionāli pamatota rīcība ar mērķi izveidot un vidējā termiņā kvalitatīvi nostiprināt jaunu sabiedrisko mediju. Budžeta finansējuma samazinājums nedrīkst kļūt par iemeslu sabiedrisko mediju nozīmes mazināšanai un degradēšanai. Līdzīgi kā citās valsts finansētajās jomās, arī sabiedriskajos medijos šis laiks būtu izmantojams kvalitatīvām pārmaiņām, nevis eksistenciālai ''pārziemošanas'' taktikai,” savu iniciatīvu pamato valdības vadītājs.

Kā vienīgo risinājumu V.Dombrovskis esošajā situācijā saredz abu sabiedrisko mediju darbības modeļa reformēšanu, balstoties uz nozares profesionāļu izstrādātu un sabiedrībā izdiskutētu koncepciju. Premjers arī uzskata, ka līdzšinējās Nacionālās radio un televīzijas padomes vietā būtu nepieciešams veidot kaut ko jaunu -  daudz efektīvāku sabiedrisko mediju pārvaldes modeli ar ievērojami plašāku sabiedrības iesaistīšanos to pārvaldē.

10.septembrī NRTP, LTV un LR vadītāji paziņoja, ka vēlas saņemt skaidras atbildes par LTV un LR apvienošanu tieši no valsts atbildīgajām amatpersonām, nevis ar preses starpniecību. Viņi kritiski vērtēja premjera darbību, uzņemoties iniciatīvu iespējamā mediju apvienošanās procesā.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas