Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Premjers aicina katru domāt par savu nākotni Latvijā

"Šis 18.novembris būs savādāks. Mazāk svētku spožuma un greznības. Pieticīgāk, bet līdz ar to - dziļāk un patiesāk, arī paškritiskāk aizvadīsim šo Latvijas valstij nozīmīgāko datumu," pirmssvētku uzrunā sabiedrībai Latvijas televīzijā sacīja premjers Valdis Dombrovskis. 

Dienu pirms valsts 91.dzimšanas dienas premjers runāja par smago ekonomisko situāciju. Viņš uzskata, ka, īstenojot iecerēto, jau pēc gada situācija uzlabosies. "Šobrīd piedzīvojam dziļu recesiju, tomēr jau parādās pirmās ekonomikas atveseļošanās pazīmes. Konsekventi īstenojot Latvijas ekonomikas stabilizācijas programmu, jau nākošo 18.novembri sagaidīsim ekonomiskās izaugsmes apstākļos."

Viņš norādīja uz nākamajā gadā gaidāmajām Saeimas vēlēšanām. V.Dombrovskis uzskata, ka šodiena dod unikālu iespēju – uzsākt jaunu politiskās kultūras laikmetu. "Jau gadu dzīvojam ekonomiskā  kritienā, kas, diemžēl deldē arī pilsonisko pašapziņu. Tomēr šis laiks mums piedāvā unikālu iespēju - uzsākt jaunas politiskās kultūras laikmetu. Ir jāpieliek punkts populismam un tukšiem solījumiem. Pat tiem politiķiem, kas nākamo vēlēšanu vēsmu vadīti gribētu pieņemt populistiskus lēmumus, šādu iespēju vairs nav. Ir sācies savdabīgs pašattīrīšanās process," uzskata V.Dombrovskis. Viņš aicināja vērtēt tautas priekšstāvju darbus un to, vai konkrēto politiķu darbība ir vērsta uz visas sabiedrības, vai tikai atsevišķu oligarhu interesēm.

Premjers uzrunā sabiedrībai vairākkārt pieminēja cilvēkus, kas devušies prom no Latvijas. Ikviens aizbraucējs ir zaudējums valstij, jo cilvēki ir mūsu lielākā vērtība, viņš uzsvēra. Pēc premjera teiktā šis ir smags laiks, bet ne bezcerīgs.

"Šogad 18. novembri ietekmēs dziļas tautsaimnieciskās grūtības, bet es ceru, ka ikvienā ģimenē atradīsies iespēja sanākt kopā, lai padomātu par Latviju un savu nākotni šeit. Ja mēs savai valstij nevēlēsim labu, neviens cits to mūsu vietā nedarīs. Es aicinu ikvienu no jums, vienalga, kur jūs esat – dzimtenē vai citās zemēs, iededziet sveci Latvijai un lepni paceliet mastā sarkanbaltsarkano karogu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

ssd

Pilna Ministru prezidenta pirmssvētku uzruna

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas