Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Premjers: amatpersonas maksās nodokli par braucieniem uz darbu ar dienesta auto

Ja persona brauc no mājām uz darbu ar dienesta automašīnu, par to ir jāmaksā nodoklis, šodien intervijā Latvijas radio sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL). Viņaprāt, visiem ir skaidrs, kā šo nodokli maksāt un nākamajā nedēļā valdībā šim jautājumam pieliks punktu.

Otrdien valdība apstiprināja nobraukuma normas un degvielas patēriņu, bet nākamnedēļ esot jāpaliek punkts par amatpersonu braucieniem.

“Ir noteikts amatpersonu loks, kas brauc ar dienesta automobiļiem no mājām uz darba vietu, ir jāprecizē amatpersonu loks, lai tas netiktu paplašināts. Uzstādījums ir pilnīgi skaidrs, ja braucieni no mājām uz darbu tiek izmantoti, tad par to ir jāmaksā nodoklis,” sacīja V.Dombrovskis.

Pēc viņa teiktā Korupcijas noveršanas un apkarošanas birojs (KNAB) cenšas interpretēt, ka dienesta auto nedrīkst izmantot privātajām vajadzībām, bet tāpēc esot noteikumi, kas atrunā, kuras amapersonas var izmantot dienesta mašīnas, braucot uz darba vietu un mājām. Es nebrīnītos, ja tās būtu arī tās pašas KNAB amatpersonas, piebilda V.Dombrovskis.

“Ja kāds īpaši nevēlas atrast ieganstus, lai nemaksātu, tad visiem ir skaidrs,” uzskata premjers.

KNAB iepriekš ir norādījis, ka ir skaidri jānosaka amatpersonām aizliegums lietot valstij piederošās automašīnas personīgām vajadzībām, vienlaikus nosakot konkrētu amatpersonu loku un konkrētās situācijas, kad amatpersonai būtu tiesības izmantot dienesta transportlīdzekli, uzskatot to par dienesta pilnvaru ietvaros paredzētu darbību, piemēram, personu drošības aizsardzības nolūkos, saistībā ar specifiskiem darba apstākļiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas