Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Premjers: baumām par lata devalvāciju nav pamata

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Rudis
R
kada devalvacija?so vardu jau apnicis klausities,jo zaudejam jau tagad un,parejot uz eiro visas valstis ir zaudejusas,nekad jau kurss nemainisies uz 1:1.
Oskars
O
Jo ar 2010gadu visi maksājumi būs EIRO........
izbijis valsts patriots
i
Ja mēs latu spēsim nolikt tuvu sākotnejai vērtībai un pirktspējai,tad devalvācija nebūs nepieciešama. Bet ir viens bet kas to neļauj izdarīt .Adekvāti jāsamazinās cenām ,kas nav reāli. Vēl pārāk daudz ir zeķē sabāzts. Tāpēc beigu beigās rezultāts būs devalvācija,jeb ja nepatīk vārds devalvācija ---LATS būs jālaiž tirgū bez piesaistes kadai valūtai. Tāpēc beigu beigās tā arī pateiks ,-------MĒS LATU LAIŽAM BRĪVAJĀ TIRGŪ ,KUR TAM JĀIEKARO SAVA VIETA. Nedomāju ka daudzi to spēs saprast,kāpēc tas tā notiks. Latvijas banka pati pieļāva lata burbuli--tā vērtības neatbilstību ekonomikai. Protams tagad visi var dzīvot mierīgi ar domu Latu --nedevalvēs.
klusais
k
Jā , nelaime viena,ka eiropas tirgū integrētam ražotājam rodas papildu riski, tāpat arī ievestie resursi sevī ietvers valūtas kursa svārstību risku . Bet nu labi - tas protams ir variants , vienīgais tas neatrisina pamatproblēmu - mums reāli nav to ,kas rada pievienoto vērtību . Bez tam mūsu efektivitātes koeficents pret vēlamo atalgojumu ir absolūti nepareizās proporcijās un naudas kursa maiņa bez attieksmes maiņas neko nedos.
@
@
Imports nepieaug, bet jūtami rūk. Cilvēki vairs nepērk poļu piena produktus.
grēkāzis
g
Nu jāuzliek "koridors" un jāskatās, kā tirgus reaģē. Par ko tad Rimsis saņem to lielo algu? Bet ka raksta augšā Arnis (3)- Devalvācija neko nevar atrisināt, ja visi parējie procesi valstī un sabiedrībā paliek pa vecam.- Tā tas ir. Ja nebūs izdarīti secinājumi, tad no tā nebūs nekāda labuma. Tās ir zāles, bet nav brīnumlīdzeklis.
klusais
k
Kāds tad ir lata reālais kurss? Kurš to ir pateicis?
Arnis (3)
A
Uhh, cik pārsteidzoši daudz devalvācijas piekritēju te saradies. Manuprāt, devalvācija (lasi bezseguma naudas piedrukāšana/emitēšana) tikai ienesīs papildu valūtas risku biznesam (tas sadārdzinās visus procesus), apzags pensionārus un visus budžetniekus, apzags esošo iedzīvotāju uzkrājumus (tai skaitā sociālās iemaksas nākotnes pensijām). Tas viss atkal atgādina esošās kliķes darbības principus. No devalvācijas ieguvumu nebūs pat vidējā īsā termiņā. Un par to lata "augsto kursu" man vispār smiekli nāk - jau teicu, ka tad Zimbabvei bija jabūt plaukstošākai par Japānu - Zimbabvē gan kurss bija zems, gan devalvācija permanenta. Arī degvielu un laiku, lai aizbrauktu no Rīgas līdz Liepājai vajadzēs tikpat - neatkarīgi vai attālumu izteiksim jūdzēs vai km. Elementāra pamatskolas matemātika. Devalvācija neko nevar atrisināt, ja visi parējie procesi valstī un sabiedrībā paliek pa vecam. Es gan LB vietā paplašinātu koridoru līdz +-2-3%, jo patlaban bankām pārāk lēti sanāk LVL-EUR spēlītes - max risks 2%.
grēkāzis
g
Kas tad mūs atgriezīs ekonomiski aktīvajā vidē? ----------------------------------------------------- --------- Lats- lokāla asinsrite, kas var atveseļot tautsaimniecību. Ja sāksies saimnieciskā rosība, arī investīcijas nebūs jagaida. Bet tagad- ekonomika uz miršanu, bet to vēl smacē skaidras naudas trūkums. Ja lata kurss būs raāli atbilstošs tā vērtībai (tirgus ekonomika!), arī imports tiks stimulēts, bet atslēga ir pašu rokās un pašu valsts tirgū. Jāsāk ar to. Toties eiro zonā mums instruments- sava monetārā politika būs izņemts no rokam. Citi 100% noteiks, kā mums dzīvot.
klusais
k
Ķīnā strādā 10-12 stundas dienā un 6 dienas nedēļā. Ķīnā benzīns maksā 0.5-0.55 Ls/l , bet taksis 0.14 Ls/km. Ķīnā nav jēgas taisīt mājās ēst ,jo restorānā tu praktiski pa to pašu naudu vari paēst. Runa lielā mērā ir par mentalitāti. Paskaties kā ķīnieši krievijas austrumos spiežas iekšā. Es atbraucot no ķīnas parasti kādu nedēļu pa Rīgu staigāju ne savā ādā , jo liekas te visi ir kaut kādu bremžu šķidrumu iedzēruši. Un par bezdarbu runājot - svēdien runāju ar kādu džeku ,kam vajag vadītāju ar C kategoriju pie normēta darba laika ar algu 350 Ls/mēn. - domā kāds ir pieteicies?
klusais
k
'Vai zini ,kapēc LB un valdībā satraucas , ka igauņi eiro ieviesīs ātrāk nekā mēs? Runa ir par investīcijām ražošanā - proti investoriem ir daudz labāk invesēt progniozējamā finansu zonā , pie kam valūtas konvertācija arī ir zināmi izdevumi , tapēc investori ,kas gatavojas radīt ražotnes ar domu eksportēt preci labāk izvēlēsies eirozonu , jo atkrīt lieki izdevumi un riski. Kas tad mūs atgriezīs ekonomiski aktīvajā vidē - māju siltināšana , ES fondu apguve, ceļu būve?
Kaspars Gasūns
K
Tas arī mani dara bažīgu - ja devalvāciju piedāvātu kāds cits, tad tai būtu lielāka uzticība, bet, vai šis džeks to realizēs pienācīgi un tautsaimniecības interesēs, man ir lielas šaubas.
Kaspars Gasūns
K
Viens otru neizslēdz - slinnkums un pārvērtēta valūta. Starp citu, tajā pašā Ķīnā ir pazemināts kurss, lai viņi varētu labāk eskportēt. Tādēļ arī viņiem ir tik milzīgas dolāru rezerves. ;)
klusais
k
Aizvakar kaut kā aizrunājos ar kādu džeku par Mākoņpapa tēmu un saimnieciskajiem sasniegumiem. Vai Tev ir kāds piemērs par Mākoņpapa biznesu un tā augšupeju , kur netiek iesaistīts valsts resurss?
klusais
k
Man sanāk pa darba jautājumiem pietiekami daudz laika pavadīt pasaules fabrikā . Man arī tagad makā ir pietiekami daudz naudiņas ar MAO attēlu , pie kam man nav bailes ,ka rīt tā paliks nevērtīga, pie tam pat šajos ekonomikas lejupslīdes laikos IKP tur ir ar pamatīgu pieaugumu. Daudziem tas nepatiks , bet tas ,ko es esmu sapratis regulāri dzīvojoties pa to vidi , tad mūsu problēmu pamatā ir vienkāršs kūtrums un slinkums. Tapēc devalvācija reāli neko nedos , jo problēma ir pirmkārt mūsu galvās. Starp citu vakar Euronews interesanti par situāciju izteicās ungāri - doma ko pasmēlu - mūsu problēma ir tajā ,ka mēs domājām ,ka esam bagāti , bet īstenībā esam tur ,kur esam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas