Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Premjers neatbalsta PVN samazināšanu ēdināšanas uzņēmumiem

LPP/LC ierosinājums samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi arī ēdināšanas uzņēmumiem vairāk izskatās kā partijas gatavošanās vēlēšanām, jo piedāvājums ir bez jebkādiem fiskāliem aprēķiniem, norāda premjers Valdis Dombrovskis (JL). Viņš atgādina, ka panāktās vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem šobrīd neparedz izmaiņas nodokļu likumdošanā.

Tajā pašā laikā V.Dombrovskis iepriekš pieļāva iespēju diskutēt par PVN samazināšanu viesnīcu pakalpojumiem - šis priekšlikums jau ir iesniegts izskatīšanai Saeimas komisijām, taču Finanšu ministrija vēl turpina vērtēt šādu izmaiņu ietekmi uz budžetu.

LPP/LC kā argumentu par nodokļa slogu samazināšanu kafejnīcām un restorāniem min to, ka gadījumā, ja tiks samazināts PVN viesnīcām, nozarē izveidosies nevienlīdzīga situācija - tie restorāni, kas atrodas tūristu mītnēs, tiks aplikti ar zemāku nodokli nekā pārējie. Taču, kā uzsver FM, šāds apgalvojums neatbilst patiesībai: ēdināšanas pakalpojumi viesnīcās joprojām tiks aplikti ar 21% PVN. "Tas būtu tāpat kā ar dzīvokļa rēķinu, kur vienotā maksājumā iekļauti dažādi pakalpojumi ar dažādu PVN likmi," teica FM pārstāvis Aleksis Jarockis.

Tautas partijas (TP) frakcijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece uzver, ka TP vēl nav viedokļa par kārtējo LPP/LC nodokļu iniciatīvu, jo frakcija par to nav diskutējusi. Savukārt JL frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis ierosinājumu neatbalsta, jo tas nenestu budžetam papildus ieņēmumus. Citāda situācija ir ar viesnīcām: pēc PVN likmes paaugstināšanas viesnīcu tīklos ietilpstošie uzņēmumi lieliem klientiem, kuri rīkoja konferences Rīgā, rēķinus izrakstīja Igaunijā, kur nodoklis ir mazāks. "Ja šāda prakse tiktu pārtraukta, tad budžets iegūtu," teic Dz.Zaķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas