Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Premjers neizslēdz ministru nomaiņu; Broks pieļauj iespēju demisionēt

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lauku skolotāja
L
Šausmas Broks demisionēs, tāds augsta līmeņa profesionālis pametīs savu amatu. Es raudu jau trešo stundu, mana ondulācija ritmiski kratās un mani mierina mani skolnieki. Varbūt tomēr Koķe varētu nākt atpakaļ un vadīt šo nozari. Tad varētu uz rajona centru aizraut uz sporta svētkiem un pagulties zem Ilmāra, mūsu fizkultūras učuka. V
Par provokāciju pret Kristovs
P
Turpinot. Šoreiz Kristovskim nevietā pārmest pārlieku lielo pašpārliecinātību par savām svešvalodas zināšanām, jo arī viņš pats bijis ĻOTI PĀRSTEIGTS, NEATRADIS mapītē Ārlietu ministrijas Amerikas un Karību valsts nodaļas sagatavoto runas tekstu. Tie, kas ASV pavadīja Kristovski, apgalvoja, ka vizīte bijusi tik saspringta, pa minūtēm saplānota, ka pašam ministram neesot bijis laika iepriekš pārbaudīt, vai uz preses konferenci viss ir sagatavots tā, lai nerastos nekādi pārsteigumi. Bet Latvijā vesels bars cilvēku to tik vien gaidīja. Tieši tajā laikā, kad masu mediji nerimās apspriest Kristovska angļu valodas izrunu, ārvalstu masu saziņas līdzekļos parādījās raksti par Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī kļūdaino dzimto valodu. Ietekmīgais žurnāls "The Economist" raksta, ka "Sarkozī neprot runāt pareizi", ka prezidents kropļojot franču valodu ar vulgāriem izteicieniem un gramatiskām pārteikšanās kļūdām. Opozīcijas deputāti uzskata, ka Sarkozī ar savu nepareizo runāšanu apdraudot valsts kultūru un Francijas starptautisko reputāciju. Izrādās, ka Francijas prezidents neesot vienīgais politiķis, kurš cīnās ar valodu. Tiek minēts arī iekšlietu ministrs un tieslietu ministrs, kuri bieži jaucot terminoloģiju un pārsakoties pat savā dzimtajā valodā. Arī Latvijā daudz lietderīgāk būtu paraudzīties, cik prasmīgi politiķi runā savā dzimtajā valodā, nevis nedēļām apsmiet ārlietu ministru par viņa runu svešvalodā. ===================================== Tad kas par I D I O T I E M no ārlietu ministrijas vizinājās LĪDZI ministram ekskursijā uz ASV???
Par provokāciju
P
Gandrīz 2 nedēļas pēc ārlietu ministra Ģ.V.Kristovska vizītes ASV trulie LV skribenti nerimās apspriest, redz, kā ārlietu ministrs izgāzies sarunā ar ASV valsts sekretāri Hilariju Klintoni. Tas tika gan atskaņots, gan aprakstīts, lai visi zina, ka Kristovskis nepareizi izrunā dažus angļu valodas vārdus. Uzmanīgam skatītājam garām nevarēja paslīdēt, ka ASV valsts sekretāre vispirms atvēra mapīti un savu runu teica, cītīgi pieturoties pie rakstītā uz papīra, ik pa laikam automātiski acis pametot uz augšu, lai atkal tās pievērstu atvērtajai mapītei. Kristovskis gribēja rīkoties tāpat – atvēra savu mapīti, bet... Tā bija tikpat kā TUKŠA, ja neskaita dažas tēzes, kas bija tajā ieliktas. Tāpēc LATVIJAS ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis bija spiests runāt no ...galvas. Ārlietu ministra mapīti, kurā viņš pat neieskatījās, bija pamanījuši arī Latvijas Universitātes svešvalodu studenti, kuri nereti analizē mūsu politiķu sacīto angļu valodā un kuriem, starp citu, ne prātā nenāca apsmiet Kristovski par dažiem nepareizi izteiktiem vārdiem, toties ienāca prātā painteresēties – kāpēc Klintone, kurai angļu valoda ir DZIMTĀ, savu runu lasa NO PAPĪRA, bet Kristovskis, kuram tā ir svešvaloda, tik atbildīgā brīdī, turklāt pēc ļoti saspringtas darba kārtības, tikai atver mapīti... Nedaudz vēlāk šis gadījums tika apspriests arī Ārlietu ministrijas aizkulisēs. Dažas gudras ilggadējas amatpersonas pēc šī negadījuma atzinušas, ka pat pašu cilvēkiem ministrs vairs nevarot uzticēties. Bet kuri tad ir tie VIŅA cilvēki? Vai tie paši, kas paklusām gaida atgriežamies Arti Pabriku no "Sabiedrības citai politikai"? Vai tie, kas labprāt ārlietu ministra krēslā redzētu Māri Riekstiņu no TP?
vidzemes lauķis
v
Pirms met plinti krūmos, padzen valsts izlaupītājus, kas organizē sliktu profesionālo izglītību, lai paši varētu privāti pelnīties ar bezdarbnieku apmācību...
Oskars
O
PREMJERS laikam beigšot ČAKARĒT arī manu tautu, jo jau nevarot tās sekretāres arī APMIERINĀT....
Fiksais
F
Vai izglītības ministriju nevajadzētu vispār slēgt un būvēt jaunu no baltas lapas? Tas radinieku skudru pūznis vēl elpo Latvijas PSR gaisu. NEVIENS ministrs nespēs izkustināt tur pastāvošo kārtību! Ko var izdarīt politiska marionete labi izstrādātā pašaizsardzības sistēmā? Vai izglītības ministrijai nav lielākais budžets? Izdaliet uz skolnieku un studentu skaitu - vai nesanāks uz viena skolnieka pa Maibaham?
anonīmais šakālis
a
Zatler, izdari labu darbu, atlaid Lemberga saeimu!
zuze
z
Brokam gan ir jāpaliek, viņš ir normāls ministrs. Par citiem gan šaubu nav!!!
Tule
T
Tas tacu ir skaidris, ka ir nekavejosie janomaina smerdeli Pabriks, Stokenbergs, Kampars, Kristovskis, kuri ir tikai trauceklis un launums Latvijas valsts iedzivotajiem un valstij kopuma.
Biks
B
Pie mums ir nenormāla situācija: nabadzīgu valsts augstskolu rektoru algas ir 5-6 un pat 15 000 lati mēnsī! Tas ir vērtējams kā neattaisnota piekļuve resursiem un to izlaupīšana.
nnn2
n
tas Latvenergo cik saprotu sāksies pie pils ,tad viņi ies pastaigā.. tā beigto lietussargu akcija ir citu veidota pie saeimas... un pārvadātāji ar vēl nav atcēluši un kas zin,kas vēl līdz 24 piebiedrojas
Lelle
L
Sveiks! Ko nu atkal čiepsti?! Gribi teikt, ka ZZS stipendiāti ministru beņķos ir dikti gudri, zinoši un varoši? Paskaties vien uz to nožēlojamo Auguli, kurš nu jau danco ne tikai pēc hūtes stabules, bet pēc šoferdēlu arī! Kāds valstij labums no tādiem kangariem?
Pipo
P
Čučela ne ministru prezidents, svaidās ar valdības prognozēm kā buldozers ar utopiskām idejām. Nesaprotu, vai ir lunkans melis, vai vara spiež pūsli. Kāmveidīgais tekulis, gatavais pakalpiņš.
Biks
B
Stop. Vai tad pie saeimas beigu galos akcija notiks, ne pie pils?
Biks
B
Ā, tas pret Latvenergo notiks pie Rīgas pils... Ja es būtu V.Dombrovska k-ga vietā, tad es pat uzelpotu, ka beidzot tas vājprāts jāpamet ..lai citi rikas par 18 gados sataisītajiem sū--diem un nebūtu vairs jāklanās Godmaņa valdības parakstītajiem papīriem ar SVF ...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas