Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Premjers plāno doties uz Pekinu, prezidents vēl domā

Lai gan līdz olimpiskajām spēlēm Pekinā atlikuši vien divi mēneši, valsts prezidents Valdis Zatlers joprojām vērtē situāciju, savukārt premjers Ivars Godmanis ir pieņēmis uzaicinājumu apmeklēt olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju, taču premjers savu lēmumu vēl varētu vēl mainīt. “Prezidenta lēmums doties vai nedoties uz olimpiskajām spēlēm būs atkarīgs no tā brīža politiskās situācijas,” Dienai sacīja V.

Zatlera preses sekretāre Inta Lase un norādīja, ka prezidents vienmēr ir uzsvēris, ka nosoda jebkāda veida vardarbību un ka jebkura veida labākais risinājums ir konstruktīvs dialogs un risinājuma meklēšana. Šobrīd vēl neesot zināms, kad lēmums tiks pieņemts, bet, kā zināja teikt prezidenta preses sekretāre, prezidenta nostāja mainījusies nav.“Premjers, atsaucoties Latvijas Olimpiskās komitejas uzaicinājumam, ir plānojis apmeklēt olimpiskās spēles, bet viņa lēmums var mainīties atkarībā no darba grafika šajā laikā un no tā, kādas būs Eiropas Savienības (ES) kopējās pozīcijas šajā jautājumā,” Godmaņa nostāju _Dienai _pauda premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis. Viņš uzsvēra, ka ES nostāja var parādīties pat pēdējā dienā pirms izbraukšanas. Neesot paredzēts īpašs forums, kurā lems par to, vai apmeklēt vai neapmeklēt olimpiskās spēles, bet, ņemot vērā Latvijas un visu pārējo ES dalībvalstu noraidošo attieksmi pret cilvēktiesību pārkāpumiem Tibetā, premjers uz Tibetu varētu arī nedoties, sacīja Vaikulis. Jāatzīmē, ka ES gan līdz šim nav plānojusi nākt klajā ar kādu kopēju nostāju.E.Vaikulis arī norādīja, ka iemesls, kāpēc premjers varētu nedoties uz olimpisko spēļu atklāšanu, varētu būt arī saspringtā darba kārtība, kā rezultātā iekavētos būtisku jautājumu risināšana Latvijā._Diena_ jau rakstīja, ka aprīlī Saeimā tika sagatavota deklarācija _Par situāciju Tibetā_, kurā Ķīnas varas iestādes tika aicinātas uzsākt tiešu un konstruktīvu dialogu ar Dalai Lamu, lai rastu krīzei risinājumu un vienotos par Tibetas reģiona reālu autonomiju, kas nozīmētu Tibetas identitātes aizsardzību, cilvēktiesību un brīvību ievērošanu un ilgstošu mieru reģionā. Saeimas deputāti, balsojot 28 deputātiem par, 17 - pret, bet vairākumam - 36 deputātiem - atturoties, deklarāciju nepieņēma.kā zināms, šonedēļ biedrība “Latvija Tibetai” uzsāka sociālu akciju, kuras laikā Latvijas iedzīvotājus aicina mepirkt Ķīnā ražotās preces. Ap 60 veikalu, kafejnīcu un klubu skatlogos Rīgā un reģionos var atrast uzlīmes - “Šeit nepārdod Ķīnas preces”. Akcija tiek rīkota ar mērķi informēt Latvijas iedzīvotājus, ka ar katras Ķīnā ražotas preces pirkumu viņi morāli un arī finansiāli atbalsta cilvēktiesību pārkāpumus, ko veic Ķīnas valdība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas