Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Premjers un KNAB izvērtēs Iekšlietu ministrijas līgumus par auto iepirkumu

Premjers Aigars Kalvītis (Tautas partija) ir pieprasījis no Iekšlietu ministrijas (IeM) slepenā iepirkuma ietvaros noslēgtos līgumus par automašīnu nomu policijas vajadzībām, lai kopā ar Valsts kancelejas juristiem tos izvērtētu, ceturtdien ziņo laukraksts "Diena".

Iespējamās nelikumības līgumu slēgšanā pārbaudīs arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Ar divām līzinga kompānijām jau augustā noslēgti līgumi par operatīvo līzingu 800 automašīnām, taču IeM paziņoja, ka ziņas par uzvarētājiem un summām esot slepenas, kā arī norādīja, ka līgumu slēgšanai neesot jāprasa valdības pilnvarojums.

Savukārt "Dienas" rīcībā esošā informācija liecina, ka par daļu no slepeni nomātajām "Volvo S60" markas automašīnām, iespējams, valsts piecu gadu laikā pārmaksās vairāk nekā pusmiljonu latu.

KNAB pārstāve Diāna Kurpniece "Dienai" pastāstīja, ka birojs ir saņēmis Saeimas pretkorupcijas komisijas vadītājas Lindas Mūrnieces ("Jaunais laiks") iesniegumu par slepeno iepirkumu un sācis pārbaudi.

Ja KNAB konstatēs, ka līgumi noslēgi, neievērojot normatīvos aktus, tas var lūgt prokuratūrai rīkoties, lai pārtrauktu prettiesisko līgumu spēku.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Iekšlietu ministrijā ierosināta dienesta pārbaude par automašīnu iegādes konkursa klasificētas informācijas noplūdi. Iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars (Latvijas Pirmā partija) aģentūrai BNS iepriekš sacīja, ka izmeklēšanā, piesaistot Drošības policiju, plānots noskaidrot, kā žurnālistu rīcībā nonākusi slepena informācija par automašīnu iegādes konkursu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas