Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Premjers uzdod veselības ministrei pārvērtēt Austrumu slimnīcas iepirkumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Pirmkārt es nerunāju tikai par skandināvu modeli, otrkārt jautājums ko kurš saprot ar to sākotnējo slimības novēršanu, jo, kā jau teicu, no populārākajām slimībām mirst lēni vai vispār nemirst, toties strādāt nevar un lieto daudz zāļu. Jebkurā gadījumā katrai slimībai ir savs zelta standarts, saskaņā ar kuru kavēšanās izmaksā arvien dārgāk, bet pie mums ir viena vienīga kavēšanās. Piemēram, kur liksies tie slimnieki, kam tagad tiek atteiktas plānveida operācijas, laparaskopijas un angioplastijas? Daļa nomirs, būtiska daļa nonāks uz galda neatliekamā kārtā, iztērējot daudz vairāk naudas, par kuru tiks iegūti daudz sliktāki rezultāti, bet pārējie kļūs arvien vārgāki. Turklāt viņiem pievienosies arvien jauni....Esošā politika ir ceļš uz nekurieni, aks prasīs arvien vairāk naudas!
Ērglis
Ē
"Es tā neteicu, bet diženais Dombrovskis acīm redzot ar savu celulītu ir pie krēsla pieaudzis, tāpēc neko nedara." Ko tieši viņam vajadzētu darīt? Just curious.
Ērglis
Ē
"Jebkurā gadījumā ārstēt uzreiz ir lētāk, izņemot atsevišķus ekstremālus gadījumus." Diagnostika un sākotnējā slimības novēršana maksā lētāk. Absolūti tev pievienojos. Par skandināvu modeli vēl tomēr jādiskutē - tur nodokļu maksājumi tomēr spēlē kolosālu lomu.
Ieva
I
Es tā neteicu, bet diženais Dombrovskis acīm redzot ar savu celulītu ir pie krēsla pieaudzis, tāpēc neko nedara. Tu, piemēram, esi padomājis, kā, pie joda, mēs atdosim PB naudu, ko šie mums atdeva veselības un izglītības reformām? Nezinu par izglītību, bet veselībā PVO ir definējusi, ka reformas ir tas, pēc kurām veselības aprūpe kļūst pieejamāka....
Arcix 10, Ievai...
A
... un pie viesa tā vainīga Baiba?
Ieva
I
Jebkurā gadījumā ārstēt uzreiz ir lētāk, izņemot atsevišķus ekstremālus gadījumus. Taču tur arī ir viens knifs. Piemēram es (un es nebūt neesmu dārga) jau kuro mēnesi stāstu 1. pakāpes radiem aizvilkdamās, ka jāiet pārbaudīties un ka bumbulīši nav medaļas, tāpēc tos ir jāatrāda ārstiem. Taču viņi atbild, ka ārsti tāpat neko nedarīs. UN TAGAD PADOMĀ, KAS IZMAKSĀ LĒTĀK: laicīgi veikti izmeklējumi un operācijas vai ielaisti ļaundabīgie audzēji? UN RADI, DRAUGI, PAZIŅAS IR KATRAM NEĀRSTĒTAJAM...
Ieva
I
Vai, piemēram, vakardienas TV5 sižets par situāciju reģionos- sievietei sāka sāpēt kāja, viņa cietās, cietās, līdz vairs nevarēja un tagad kāja trombozes dēļ ir tu-tū. Turklāt viņa tāda nav vienīgā, un, ja agrāk kājas grieza nost galvenokārt pīpējošiem vīriešiem, tad tagad nepīpējošām sievietēm. Protams, ka angioplastija nav lēta, tomēr, īpaši ja sakārtotu iepirkumu, tā sanāktu daudz lētāka, nekā šāds iznākums, jo, lai arī rehabilitācijas šīm sievietēm neredzēt, tomēr kaut kādus palīglīdzekļus gan jau piešķirs, plus socdarbinieks vismaz kādu laiku būs vajadzīgs un kaut vai visminimālākais, bet invaliditātes pabalsts!
Ieva
I
Bet atgādināšu vienu reiz pieminētu piemēru: cilvim dedzina pakrūtē. Tā var būt nekaitīga dispepsija, bet var būt arī kuņģa čūla un ne tikai. Ja operatīvi uztaisa gastroskopiju, tad viens kursiņš PPI un antibiotiku, ko absolūtais vairums pirks paši, un pēc maz. divām nedēļām viss ir kārtībā. Bet pie mums liela daļa valsts apmaksāto izmeklējumu vispār ir tu-tū vai arī pieejami pēc vairākiem mēnešiem, tāpēc hipotētiskais cilvis dzer sodu un kāpostu sulu. Čūla plīst un viņu jau neatliekamā kārtā operē, plus vēl vismaz pāris dienu patur reanimācijā, lai ar antibiotikām skalotu vēderu....Kurš variants būtu lētāks?
Bille
B
Tiek ņemti nost TP kasieri viens pēc otra :)) 0.7 mlj Bērnu slimnīcā, te 0.5 var pazaudēt. Tāpēc arī Šķēlem jālien ārā ar biedēšanu, ka valdība būs jāmaina, ja ģimenēm ar bērniem darīs pāri.
Ieva
I
Beidz muldēt! Jo normālā kapitālismā (turklāt ne tikai skandināvu) rūpējas, lai cilvēks tiktu izārstēts par pēc iespējas mazākiem līdzekļiem! Mums tik slikta veselības aprūpe ir nevis vienkārši tāpēc, ka naudas nav, bet tāpēc, ka amatpersonas to uztver par ko līdzīgu tualetes papīram (par viegli izmetamu)! Un nesaprot, piemēram, ka ir ļoti maz slimību, no kurām mūsdienās tā vienkārši ņem un nomirst. Bet pārējie pamatīgi patērēs valsts līdzekļus, turklāt ne tikai veselības aprūpes, bet arī sociālā budžeta!
k74
k
IUBs sācis vērtēt arī izdevīgākos piedāvājumus?! Progress!
Ērglis
Ē
Diemžēl nē. Zagt nevajag ļaut, bet nevajag ļauties ilūzijām, ka pilnīgi *visiem* valsts spētu palīdzēt. Tiesa, pie labākas nodokļu iekasēšanas un labākas pārvaldes varētu palīdzēt daudz vairāk nekā tagad.
Left
L
Skarbā realitāte LATVIJAS zaglīgajā kapitālismā ar pēcpadomju smaku ir tā, ka lielākā daļa šo mirēju nomirst jo KĀDS ir NOZADZIS viņiem paredzētos budžeta līdzekļus- sākot no ŠĶĒĻES, LEMBERGA, ŠLESERA un turpinot līdz slimnīcas Valdes priekšsēdētājam un ārstam kas nes mājā zāles.
Left
L
Visu šito mafiju vajag izkratīt. VISUS slimnīcu u.c. konkursus pārskatīt. No TP sūdiem prātus novērst nav iespējams, bet var iedot iespēju TP spert pēdējo kļūdaino soli kapa virzienā. Lai viņi domā ka izdosies izslīdēt:) Veselības ministre neder NEKAM (tam arī ne) bet priekš tam jau viņu arī izvirzīja.
Ērglis
Ē
"UN KAS TĀDĀ GADĪJUMĀ VIŅAI BŪTU JĀSAPROT?" Tas ka visi mēs esam mirstīgi un ka reāli Latvija nav tik attīstīta un bagāta, ka varētu nodrošināt viņai izdzīvošanu? Tas skan ciniski. Diemžēl es esmu pats stutējis cilvēkus un maksājis par viņu ārstēšanos. No savas kabatas. Tāda ir diemžēl skarbā realitāte kapitālismā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar mazāku pensiju

Vairāki faktori ilgtermiņā negatīvi ietekmē sieviešu pensijas apjomu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas