Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Premjers: valdības uzdevums nav pārbaudīt hakeru datus

Valdības uzdevums nav pārbaudīt 4ATA publiskotos datus par atalgojumu valsts iestādēs un kapitālsabiedrībās, jo valdībai ir daudz ticamāki avoti, trešdien intervijā LNT uzsvēra premjers Valdis Dombrovskis (JL).

"No valdības puses nav uzdevums pārbaudīt hakeru datus," viņš teica.

Cilvēku grupa, kas sevi dēvē par Ceturtās atmodas tautas armiju (4ATA) otrdien publiskoja informāciju par Latvenergo. Dati liecināja, ka pērn uzņēmuma darbinieki saņēmuši atlaišanas un aiziešanas kompensāciju pat vairāku desmitu mēnešalgu apmērā. Latvenergo apstiprināja, ka kompensācijas apmērs atlaistajiem darbiniekiem svārstījies no 10 – 38 tūkstošiem latu.

Algu un prēmiju apjomi ir būtiski attiecībā uz pēdējo mēnešu lielajiem maksājumiem pirms atlaišanas, kas ļāvis palielināt potenciālos bezdarbnieku pabalstus, intervijā atzina premjers V.Dombrovskis. Valdība paļaušoties uz nopietnākiem informācijas avotiem un, ja būšot jauni fakti, tie tiks pārbaudīti un vainīgās amatpersonas nepieciešamības gadījumā sodītas, viņš sacīja.

Viņš atgādināja, ka par atalgojumu valsts kapitālsabiedrībās bija ļoti plašas diskusijas un galarezultātā tika nolemts, ka uzņēmumos nebūs tik stingri mehānismi kā valsts iestādēs. Pērn augustā politiķi vienojās, ka valsts kapitālsabiedrības netika iekļautas valsts vienotā atalgojuma sistēmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas