Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pretrunīgos 2. pensiju līmeņa likuma grozījumus nodod komisijām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
x
x
aha, nopietns konkurents privatajiem parvalditajiem uzradies!
niks
n
Galvenais šeit ir pensiju fonda "klientu" nevis komercbanku intereses, no tā arī jāvadās!!!! Visas runas par "inetrešu kofliktiem" ir tikai banku lobija vēlme saglabāt savu tik ērto biznesa nišu. Valsts var nonākt interešu kofliktā vienīgi ar sabiedrību, ja nekalpo tās interesēm. Bankas kā "ekonomikas asinsrite " jau šobrīd demonstrē tikai savu un vienīgi savu ekonomisko interešu aizsardzību. Vai vajag šādu asninsriti?
\Bravo
\
Kāpēc gan man nebūtu tiesības izvēlēties Valsts kasi..nevis Swedbank, kura jau ir pad**** 25 % no manas pensijas
Art
A
Es piekrītu, ka bankas par pensiju plānu pārvaldīšanu ņem par lielas komisiju maksas un dažreiz nespēj atrast pareizās vietas kur ieguldīt / veidos kā vislabāk diversificēt riskus. Tajā pašā laikā, pašlaik, kad Latvija pavisam reāli (ņemot vērā valsts parādu un demogrāfisko situāciju) draud bankrots nākamo 3-5, varbūt 10 gadu laikā, es nu nekādi negribu uzticēt savu naudu VK. Neesmu pārliecināts, bet manuprāt defolta gadījumā visi VK aktīvi nonāk ārvalstu kreditoru rokās... Papildus, VK var kompensēt savas zemās maksas par pensiju plānu apkalpošanu ar palielām roku palaišanām (apstākļos, kad neviens tā īsti viņus nekontrolē). Un arī tā viņu peļņa - ir viegli pelnīt 2-3% gadā, kad (neīsts piemērs) 50% salikti strauji krītošos pasaules tirgu instrumentos, otri 50% salikti LV obligācijās, kuras pašalik tīri labi pelna. Bet jāatceras, ka LV obligācijas pašlaik ir riskāntākas par Kazahstānas (iečekojiet CDS bloombergā ;) ), un kad tās kritīs, tad pazudīs viss ieguldījums... IMHO, Art
Clash
C
Finanšu kapitālisms ir beidzies, tas vairāk nav iespējams kā agrāk, jo tas veicinā lielas finanšu krīzes ik 10 -15 gados. Pensijas nevajag uzkrāt, bet izmaksāt jau esošajiem pensionāriem (nauda nepazudīs, bet nonāks uzreiz atpakaļ nacionālajā ekonomikā, nevis ārvalstu kapitālsabiedrībās. Es vel sapratu, ja pienākums būtu šos finanšu resursus ieguldīt kapitālā, kas darbojas Latvijā). Savukārt, uzkrāšanas vietā vajag domāt par bernu dzimstības palielināšanu un kvalitatīvas izglītības nodrošināšanu, lai jaunā paaudze nākotnē spētu šīs pensijas nopelnīt saviem vecākiem. Visi šie pensiju fondi ir izdevīgi tikai finanšu spekulatiem, kuriem kļūst pieejami naudas resursi pateicoties valstīs lobētiem likumiem, kas paredz šādus pensiju fondus. Pietiek ar vienu finanšu defoltu pasaules līmenī, lai visi šie fondi pārvērstos makalatūrā. Pēc tam paziņos - risks neattaisnojās, dzīvojat pensijas gados kā varat. Kā pierādīja krīze, naudai ir vērtība tikai šeit un tagad.
Jānis
J
Kas to var izkontrolēt kā privātbankas strādā ar pensiju fondiem? Iepriekšējos gados, kad bija globāla ekonomikas augšupeja lielākā daļa šo fondu uzrādīja, ka strādā ar zaudējumiem. Kas būs šobrīd? Valstij vajadzētu arī iesaistīties pensiju fondu apsaimniekošanā. Ja klients iesaistījies konservatīvajā pensiju plānā, nedrīkstētu būt, ka tas strādā ar zaudējumiem. Tad jau labāk to naudu glabāt noguldījumu kontā uz paaugstinātiem procentiem.
ihaha
i
Grozies kaa gribi, Latvijas valsts Tevi apzags taa kaa taa! Vismaz liidz shim taa it bijis - visaas paaudzees.
kio
k
....būtu labāk paklusējis, Teodor....
Bankas mūs izcūkoja
B
Bankas vienkārši savāca šo naudu, paņēma no mums pārvaldīšanas maksu, aizdeva citiem uz procentiem, un mūs atstāja bešā.
Labāk nekad nebūtu
L
Spriežot pēc banku pārvaldījumā esošā 2.pensiju līmeņa līdzšinējiem "ienākumiem", jākonstatē, ka labāk valsts nekad nebūtu ļāvusi bankām ar šo naudu rīkoties.
es
e
Es nevienu santimu nevēlos uzticēt bankām! Lai iet pelnīt Azijā, Afrikā vai vienalga kur. Man pilnīgi vienalga. Lai rok grāvjus, lai būvē ceļus. Un vispār, alkohola un tabakas tirdzniecībai, kā arī finanču pakalpojumiem jābūt valsts monopolam.
Andris
A
Tiešām, es labprātāk uzticētos VK, nevis tām sūdīgām bankām.
AD
A
Tverijona skatījumu izsmeļoši raksturo K2 komentārs.
v
v
pensionari ir valstsī palikusī vienigā nacionalā bagatiba kur vel kaut ko var noplēst Tagad gan valsts gan privātas bankas pļešas par naudu pensionāriem cita nauda jau tutu 'pensionāri ari ir tie kas valstij makša vislielāko summu PVN jo ta pensija kura ap70-80% nesasniedz iztikas minimumu lidz santimam tiek iztereta nomaksajot PVN kur pa dažam pozicijam ta ir patdubultojusies ja ne vairāk protams tie kas saņem vairākus tukstošus to naudu lidz santimam nenotērē ar PVN pat nogulda banka uz lieliem procentiem vai pirkumos iztere arzemēs kur viss ir lētaks un ābāks
Alma
A
labāk, lai daļu no manas 2.pensiju līmenī ieskaitītās naudas tagad saņem pensionāri, nevis bankas izmanto, lai gūtu sev peļņu .

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas