Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Prezidenta sieva

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dzens
D
Ja Točs gribēja nodemonstrēt, ka viņš ir analfabēts un nezina, kā darbojas paralmentāras demokrātijas, tad viņš to ir izdarījis. Vairs te nav ko piebilst.
biezpiens7
b
Kā tas praktiski varētu notikt?Kurš šajā gadījumā būs ministru prezidenta un ministru kandidāti?Kas un pēc kādiem kritērijiem tos izvirzīs apstiprināšanai?Valsts prezidents izvēlēsies smukākos vai garākos?Tāpat kaut kā taču būs jānoskaidro,vai kandidātiem gaidāms atbalsts!Šādā sistēmā bardaks varētu būt vēl lielāks.
lāpītāja
l
labi rūkts, jo no satversmes gara un burta tas tā ir...to kā tur "taisa desas"(politiku) aizkulisēs nevienam nav jāzina, tās ir viņu pašu iekšējās lietas,bet tās legalizēt un pacelt kaut kādā oficiālu dokumentu līmenī,likt kaut ko parakstīt ir pilnīgi antikonstitucionāli, ja kāds deputāts pēc tam kad nebūtu nobalsojis saskaņā ar šo koalīcijas līgumu un tiktu par to sodīts no frakcijas, pēc tam grieztos ST, tad droši vien ka vinnētu bez šaubām...
Valdis
V
Ļabs komentārs uz vispārējā idiotisma fona, kuru radījis dažs labs kukuļņēmējs ar "zelta rokām". Šajā valstī ir partiju bosi, oligarhi, kuri uztura partijas bosus un aitas, kuras barā blēj un tēlo "tautas kalpus".
ROBCIKS
R
... tiesaam ... es to passu saku ... kas tad ir ar to sievel' ? :))
he, hee
h
Nekadi nevaru saprast kaa cilveki vispar spej atkartot shiis kaadreiz oligarhu safantazeetaas stulbiibas. Kaads vel konstitucionalisms? Tad jau nekas nav konstitucionals. Piemeram, sarunaja divas partijas, ka balsos taa vai shaadi - konstitucijas paarkapums. Vispar deputati ir javed uz Saeimu ar melniem galviem maisaa, savadak vel sastradas kaut ko nekonstucionalu. Ak jaa... arii maisi nav konstitucionaali. Gruuti dzivot muljku zemee :)
ES
E
Divreiz pārlasīju, kas ir autors. Sandris Točs?! Tik labi uzrakstītu no viņa negaidīju. Dūšinieks!
Edzis
E
p.s. Kur nu priekšvēlēšanu programmu ... Pagājusī valdībā ar savu 2/3 -1/3 konsolidāciju skaidri parādīja, ka pat valdības deklarācija ir tukša skaņa.
Edzis
E
Kamēr ir vēlēšanu sistēma, kur balsot var par partijām, tikmēr ir arī loģiski, ka vienošanos panāk partiju vadība. Mēs tak balsojam par partiju (Domājiet, ka ZRP vēlētāji zināja vairāk par 2 kandidātiem tajā partijā?) Ja būtu vēlēšanu sistēma, kur atsevišķos apgabaliņos kandidē atsevišķi kandidāti, tad varētu kautko funktierēt par to, ka deputāti darbojas individuāli - nesaskaņojot ar partijas vadību. Tad arī varētu domāt, ka kāds apgabals atsauc savu kandidātu vietējā referendumā. Tiesa gan - par tām programmām - pagaidām tas ir farss. Partijas zin, ka neviens tās nelasa - tāpēc pat nepacenšas tur nopietni kautko rakstīt. Vēlētāji zin, ka tur nekā nav, tāpēc nelasa. Un pēc vēlēsanām reti kurš iedomājas priekšvēlēšanu programmu vajadzētu pildīt un ievērot.
xxx
x
...a kur sieva?
Svins
S
bet vispār jau šis raksts ir labākajās Toča tradīcijās - vispārējais šī raksta vēstījums ir - viss un visi ir slikti, bet tajā nav ne miņas no kādiem konkrētiem ierosinājumiem, kā tad vajadzētu rīkoties. Valdības veidošanas process ir jāsāk no baltas lapas - tuvāk Satversmei un tālāk no partiju bosu uzurpētajām nekonstitucionālajām feodālo tradīciju tiesībām. nē, nu skaists lozungs. es domāju, ka Točs varētu veiksmīgi izveidot vēl vienu reformu partiju - Toča reformu partiju.
man te arī,
m
balta lapa priekšā,iznāk es Lapmežciemā varu veidot valdību.
  • 0
  • 0
alpaka
a
briiniskiiga fotograafija!!
Sandris R.
S
Partijas tēlo, ka apspriež programmas, un žurnālisti tēlo, ka tic, ka partijas apspriež programmas, bet visu to diriģēt cenšas nemākuļi.
saistošā aritmētika
s
... un tie nemākuļi tic, ka viņi diriģē ...
  • 0
  • 0
Trio
T
Labs raksts, pēdiņās.
Svins
S
jā, droši vien - utopija. manuprāt, tomēr tās ir divas dažādas lietas - Satversmē ir juridiski aprakstīts process, bet tas, kā šo procesu realizē saucas politika. ar vārdu sakot, ir juridiskais process un ir politiskais process. juridiskais process novelk plašas politiskās spēles robežas. un tā jau ir politiķu atbildība, kā viņi šajā laukumā spēlē. bet šīs divas lietas tomēr nevajadzētu jaukt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas