Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Prezidents ar TP gatavs tikties tikai piektdien

Valsts prezidents Valdis Zatlers ar Tautas partijas (TP) līderiem spriest par valdības reorganizāciju gatavs tikai piektdien.

Prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa aģentūrai BNS sacīja, ka tikšanās tiek plānota piektdien pusdienas laikā. TP vēlējās ar valsts pirmo personu tikties jau trešdien.

Piektdien paredzēta arī koalīcijas partneru sanāksme. Savukārt premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) piektdienas darba kārtību jau ir saplānojis, un tajā nav paredzēta tikšanās ar koalīcijas partneriem, aģentūrai BNS apliecināja premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis. Viņš gan pieļāva izmaiņas Ministru prezidenta plānā.

Jau vēstīts, ka TP vēlas Zatleram sīkāk pastāstīt par viņu izstrādāto plānu, kas paredz 11 ministriju izveidi. TP līdztekus valdības reorganizācijas plānam sagatavojusi arī pamatnostādnes Latvijas ekonomikas atveseļošanas programmai, kas vērstas uz ekonomiskās aktivitātes atjaunošanu, Eiropas Savienības līdzekļu efektīvu izlietojumu un birokrātisko šķēršļu samazināšanu uzņēmējdarbībai. Arī ar šīm pamatnostādnēm Tautas partija sabiedrību plāno iepazīstināt tuvākajā laikā.

Savukārt līdz piektdienas koalīcijas partneru sanāksmei TP jau partijām iesniegšot konkrētu Ministru kabineta (MK) iekārtas likuma grozījumu redakciju, lai par to varētu diskutēt konkrēti. TP vēlas likumprojektu valdībā apstiprināt jau nākamotrdien.

Koalīcijas partneriem šīs nedēļas laikā jāizlemj, vai viņi ir gatavi atbalstīt TP plānu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas