Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Prezidents: demokrātiskā valstī nevar pastāvēt pilnīgi neatkarīgas iestādes

Valsts prezidents Valdis Zatlers, vērtējot iespēju Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) piešķirt neatkarīgas iestādes statusu, norāda, ka jebkurai iestādei demokrātiskā valstī ir jābūt noteiktai pārraudzībai vai padotībai.

"Demokrātiskā valstī nevar pastāvēt pilnīgi neatkarīgas iestādes, kas veic valsts pārvaldes funkcijas, īpaši, ja tās ir arī operatīvās darbības subjekti. Tām ir jābūt noteiktai pārraudzībai vai padotībai," prezidenta viedokli pauda Preses dienestā.

Vienlaikus viņš atzinis, ka atsevišķos gadījumos var noteikt augstāku vai zemāku iestādes darbības pārraudzības pakāpi. Tas būtu jāvērtē kontekstā ar iestādes kompetenci, pilnvaru apmēru, darbības nozīmīgumu un citiem aspektiem.

Tomēr prezidents uzsver, ka KNAB statuss ir vairāk izpildvaras un parlamenta kompetencē un šiem varas atzariem būtu jāizšķiras par efektīvāko KNAB pārraudzības modeli, pirmām kārtām izlemjot, vai atstāt pārraudzību izpildvaras ziņā un kādā līmenī.

Jau vēstīts, ka valdība tuvākajā laikā plāno izskatīt koncepciju par KNAB statusu un viens no risinājuma variantiem ir noteikt KNAB neatkarīgas iestādes statusu.

Arī premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) norādījis, ka ir divi varianti - stiprināt Ministru prezidenta pārraudzību pār KNAB vai noteikt birojam neatkarīgas iestādes statusu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas