Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Prezidents nesteidz atbalstīt ministriju un ierēdņu skaita samazināšanu

Prezidents Valdis Zatlers aicina nevērtēt ministriju likvidēšanu, balstoties tikai uz emocijām vai kritērija – patīk, nepatīk. “Tendence ir vērtēt valdību haotiski, kad opozīcijas partijai jāpierāda sava esamība vai pozīcijas partijai nepieciešams pārdalīt ministru portfeļus,” pirmdien sacīja prezidents intervijā LNT.

V.Zatlers uzskata, ka vērtēšanai ir jābūt sistemātiskai, ar premjeru Ivaru Godmani viņš vienojies, ka augustā būtu jānovērtē visu ministriju un valdības darbība kopumā. “Vērtēt tikai uz emocijām, tas ir virspusēji, mans priekšlikums vērtēt regulāri un visus ministrus,” savu redzējumu sniedza V.Zatlers.

Arī ierēdņu aparāts būtu vērtējams, bet, pēc V.Zatlera teiktā, nevajadzētu steigties, jo “ierēdnis ir mūsu valsts pārvaldes pamats”.

Jau ziņojām, ka Tautas partija (TP) sestdien paziņoja, ka atbalsta sava biedra iekšlietu ministra Mareka Segliņa (TP) nostāju, ka jālikvidē divi īpašu uzdevumu ministru sekretariāti un Bērnu un ģimenes lietu ministrija. Savukārt premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) jau atbildējis, ka politisku apsvērumu dēļ neredz iespēju veikt strukturālas izmaiņas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas