Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Prezidents uzskata, ka Godmanim jāturpina strādāt

Valsts prezidenta un Saeimā pārstāvēto partiju tikšanās šodien Rīgas pilī beidzās bez rezultāta, bet no prezidenta sacītā, ka valdības vadītājam Ivaram Godmanim (LPP/LC) ir Saeimas uzticība un koalīcija deleģējusi viņu sarunām ar opozīciju par valdības paplašināšanu, varēja secināt, ka prezidents nepieļauj šīs valdības atkāpšanos.

Vēlāk to žurnālistiem apstiprināja arī satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC),  kurš teica, ka prezidents licis skaidri saprast, ka I.Godmanim jāturpina strādāt, jo šajā valstij grūtajā situācijā valdība nevar atļauties demisionēt. Viens no iemesliem ir tas, ka  sākusies Eiropas parlamenta un pašvaldību  vēlēšanu kampaņa, un, ja tagad vēl demisionēs valdība, tad netiks izpildīti visi svarīgie uzdevumi.

Lai gan Jaunā laika pārstāvji sarunās pilī teikuši, ka neies esošajā koalīcijā, gan prezidents, gan valdības partiju pārstāvji cer, ka JL varētu šo nostāju mainīt, jo premjers jau vēl ar viņiem nav sācis sarunas. I.Godmanis runās arī par jaunas valdības deklarācijas un jauna rīcības plāna sagatavošanu, kura sagatavošanā būtu iespēja piedalīties arī opozīcijas partijām.

Vēl no A.Šlesera teiktā varēja secināt, ka prezidents norādījis uz visu labējo partiju atbildību par situāciju valstī, jo dažādos laikos tās bijušas pie varas un jau pirms gada viņš aicinājis JL pievienoties valdībai.

Viena no opozīcijas prasībām bija, lai jaunajā valdībā nebūtu A.Šlesera, un, komentējot šo, A.Šlesers sacīja, ka, ja kāds var piedāvāt profesionālāku Satiksmes ministrijas vadītāju, tad var iet pie I.Godmaņa un piedāvāt šo kandidatūru. A.Šlesers atgādināja, ka viņa vadītā nozare ir viena no nedaudzajām, kas nodrošina kopprodukta pieaugumu.

I.Godmanis no tikšanās aizsteidzās, ar žurnālistiem nerunājot.





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Godmanis aicinās JL valdībā; JL tam neredz jēgu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas