Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Prezidentu cer ievēlēt ar opozīcijas balsīm

Būtiska loma Valsts prezidenta vēlēšanās būs tieši opozīcijas deputātiem, šādu viedokli pauda vairāki politiķi no dažādām Saeimas frakcijām, svētdien vēstīja LTV raidījums De facto.

Saskaņas centra Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs apliecināja, ka šādi balsojumi kopā ar Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas deputātiem noteikti ir iespējami, tai skaitā uz Valsts prezidenta vēlēšanām. “Tā ir mana prognoze, bāzējoties uz konkrētām iestrādnēm,” skaidroja  J.Urbanovičs.

Opozīcijas nozīmi uzsvēra arī ZZS Saeimas frakcijas priekšssēdētājs Augusts Brigmanis. „Vai tas būs [Valdis] Zatlers vai kāds cits, man jau visideālāk šķiet, ka tas būtu ar plašu Saeimas atbalstu, ka būtu opozīcija klāt, un tādu kopīgu kandidatūru virzīt,” secināja deputāts.

Arī Saeimas deputāts Ainārs Šlesers norādīja, ka viņi varētu atbalstīt ZZS arī prezidenta vēlēšanās, tomēr „tas būs atkarīgs no piedāvājuma”. Tikpat labi viņi varot atbalstīt arī Vienotības virzītu kandidātu.

Lai gan vairakkārt izskanējis, ka Valsts prezidenta vēlēšanās kā viens no kandidātiem varētu parādīties Valsts kontroliere Inguna Sudraba, viņa pati tomēr apgalvoja, ka šim amatam nav uzrunāta. Uz jautājumu, kas notiktu uzrunāšanas gadījumā, I.Sudraba neteica nē, bet gan uzsvēra, ka šobrīd ne par kādiem jauniem amatiem un citu darbu nav domājusi, jo pietiekot ar esošo darbu, kas tagad ir ļoti daudz, vēstīja raidījumā.

No Vienotības ievēlētais deputāts Klāvs Olšteins pieļāva scenāriju, kurā „Valsts prezidenta vēlēšanas būs viens liels indikators valdības stabilitātei un parādīs to, kādā veidā valdībai  turpmāk strādāt”.  Viņaprāt,  „būs mēģinājumi iespēlēt savu Valsts prezidenta kandidātu, opozīcijai noteikti, lai tas pēc tam varētu virzīt viņiem lojālu premjeru un noteikti, ka tas būs viens no nosacījumiem jaunajam prezidentam”.

Saskaņā ar likumu, kandidatūras Valsts prezidenta amatam Saeimas prezidijā jāiesniedz laikā no 19. līdz 24. maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas