Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Priekšvēlēšanu diskusijas var palikt bez Sorosa fonda naudas

Ja Lauku bibliotēku atbalsta biedrība (LBAB) neatcels prasību partijām maksāt par piedalīšanos tās organizētajās politiskajās diskusijās, Sorosa fonds atsauks šī pasākuma organizēšanai sniegto finansējumu, Diena.lv teica fonda izpilddirektors Andris Aukmanis. LBAB rīko politiķu tikšanos ar vēlētājiem _Grāmatu svētku _ietvaros visā Latvijā.

Sorosa fonds–Latvija diskusiju cikla organizēšanai ir piešķīris 24 483 eiro jeb 17 452 latus. Par piedalīšanos vienā diskusijā LBAB no politiskā spēka prasa ziedojumu 230 latu apjomā. Kopumā ieplānotas deviņas diskusijas.

"LBAB tas ir skaidri pateikts," stāstīja A.Aukmanis, pēc kura sniegtās informācijas, biedrība par šo jautājumu plāno lemt valdes sēdē. Viņš skaidroja, ka Sorosa fonds ir bezpartejiska organizācija, kura vēlas, lai visiem tiktu nodrošinātas iespējas iesaistīties diskusijās, un, ja par iespēju piedalīties tajās tiek prasīta nauda, tās ir pielīdzināmas politiskajai reklāmai.

LBAB projektu vadītājs Broņislavs Spridzāns gan Diena.lv apgalvoja, ka no partijām netiekot prasīta maksa par diskusijām, bet gan ziedojums Grāmatu svētkiem, kuru ietvaros tiek rīkotas diskusijas. Ievāktā nauda tiks izmantota jaunu grāmatu iegādei lauku bibliotēkām. Iepriekš gan viņš teica, ka deputātu kandidāti brīvprātīgi LBAB var ziedot grāmatas, tomēr 230 latu dalības maksa esot obligāta. Tāpat viņš toreiz norādīja, ka no partijām iekasētā summa sedzot ne vien grāmatu iegādi, bet arī diskusiju organizēšanas izmaksas.

Ja kāda partija gribēs piedalīties diskusijā, bet nespēs samaksāt LBAB prasīto ziedojuma summu, par to tikšot lemts individuāli. B.Spridzāns tomēr norādīja, ka partijas, kas nav spējīgas samaksāt, viņaprāt, nelielo summu, nebūtu uztveramas nopietni. "Ja gribat darīt lielas lietas, tad taču ir jāsāk ar reāliem darbiem," uzskata B.Spridzāns.

Viņš nebija informēts par valdes sēdi, kurā LBAB varētu lemt par šo jautājumu. Tomēr pat tad, ja Sorosa fonds nolems atteikties no pasākumu finansēšanas, diskusiju cikls notikšot un LBAB meklēšot citas iespējas to nodoršināt.

Arī LBAB birojā portālam nevarēja pateikt, vai ir plānota valdes sēde par naudas iekasēšanu no partijām, taču tika ieteikts sazināties ar Birutu Eglīti. Jāatgādina, ka B.Eglīte, iepriekš Diena.lv plaši stāstīja par priekšvēlēšanu diskusiju ciklu, taču noklusēja, ka pati kandidēs 10.Saeimas vēlēšanās ZZS sarakstā. Vēlāk gan atklājās, ka šī iemesla dēļ viņa atkāpās no LBAB priekšsēdētājas amata. Trešdien B.Eglīte, kas ir projektu vadītāja biedrībā, Diena.lv teica, ka šobrīd LBAB valdes priekšsēdētāja lemj par valdes sasaukšanu, bet, tā kā visi valdes locekļi nedzīvo Rīgā, šodien sanāksme diez vai notikšot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas