Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Princešu šova dēļ sivēnu saimnieci soda ar 25 latiem

Lauku sētas _Rogas _saimniecei, kura _LNT _šova Latvijas princese dalībniecēm ļāva kastrēt sivēnus un izkniebt tiem zobus, piemērots sods 25 latu apmērā. Kā _Dienai _pastāstīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) preses sekretāre Solveiga Smiltene, sods piemērots tāpēc, ka saimniece ļāvusi veikt manipulācijas ar dzīvniekiem neapmācītām personām.

Kā norāda PVD pārstāve, PVD Tukuma rajona pārvalde konstatējusi, ka šādi saimniece pārkāpusi gan Dzīvnieku aizsardzības likumu, gan Ministru kabineta noteikumus par cūku labturības prasībām.

Pēc S.Smiltenes teiktā, sivēnu saimniecei uzlikts sods par vienreizēju pārkāpumu un kādu īpašu turpmāku saimniecības uzraudzību PVD neveiks. PVD pārstāve sacīja, ka dzīvnieku īpašniece atzīstot savu vainu un nožēlojot izdarīto.

Diena jau rakstīja, ka vienā no pirmajām šova sērijām dalībnieces pabija lauku sētā. Tur viņām bija jākastrē sivēni, jāizkniebj tiem acu zobi un jāveic injekcijas. Pēc šī raidījuma PVD sodīja LNT ar 250 latu lielu naudas sodu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, pamatojoties uz Dzīvnieku aizsardzības likumu, kas nosaka, ka dzīvnieku izmantošana publiskos pasākumos bez saskaņošanas ar PVD nav atļauta.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

LNT stāsta patiesību par cūkām “Latvijas princesē”

PVD piemēro LNT naudas sodu – 250 latus

NRTP nesodīs LNT par šovu "Latvijas princese"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas