Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Privatizācijas aģentūrā apstiprina jaunu valdi

Pirmdien Privatizācijas aģentūras akcionāru sapulcē no Privatizācijas aģentūras (PA) valdes locekļu amatiem tika atstādināti Vineta Stolere, Andis Dobrājs un Gints Riekstiņš, bet PA valdes priekšsēdētāja Iveta Zalpētere amatu saglabāja.

Par PA valdes locekļiem tika iecelti Egils Zariņš, partijas "Jaunais Laiks" locekle Gundega Drēska un starptautiskās lidostas "Rīga" valdes loceklis Verners Lūsis. Jaunais valdes sastāvs darbu sāks otrdien.

Kā teikts EM paziņojumā, jaunajiem PA valdes locekļiem ir atbilstoša kompetence reformu veikšanai un izvirzīto uzdevumu izpildei - Zariņam ir vairāk nekā desmit gadu pieredze privātu kapitālsabiedrību vadībā, Drēskai ir pieredze kā likumdošanas darbā, tā darbā ar pašvaldībām, savukārt Lūsis ir ar pieredzi finanšu un banku sektorā, kā arī dažādu kapitālsabiedrību vadībā.

Par būtiskākajiem PA tuvākajiem darbiem ekonomikas ministrs Artis Kampars (V) uzskata efektīvāku iekšējo strukturālo reformu veikšanu, tai skaitā izdevumu mazināšanu. Aktuāls uzdevums ir sagatavot un iesniegt valdībā kvalitatīvu un izsvērtu AS "Parex banka" un AS "Citadele banka" pārdošanas stratēģiju.

"Privatizācija kā process Latvijā ir beidzies, tādēļ PA jāuzstāda daudz augstāki un ambiciozāki mērķi, jāstrādā jaunā kapacitātē, lai ar laiku kļūtu par profesionālu valsts kapitāla daļu pārraudzības aģentūru. Reformas ir jāveic kontekstā ar valdībā drīzumā izskatāmo koncepciju par valstij piederošo uzņēmumu turpmāko pārvaldību," norādīja Kampars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas