Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Prokuratūra lūdz sākt kriminālprocesu pret NSS vadītāju Birzi par nekārtībām praidā

Prokuratūra lūgusi Administratīvo apgabaltiesu atcelt administratīvo sodu Nacionālā spēka savienības vadītājam (NSS) Viktoram Birzem, kas iesaistījās seksuālo minoritāšu pasākumu nekārtību izraisīšanā un nodot materiālus prokuratūrai kriminālprocesa sākšanai, aģentūra BNS noskaidroja tiesā.

Prokurors uzskata, ka Birzes piedalīšanās nekārtību izraisīšanā ir rupja un acīmredzama necieņas izrādīšana pret sabiedrību, aģentūrai BNS norādīja prokuratūras preses sekretārs Andrejs Vasks.

Jau ziņots, ka Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa augusta beigās trim seksuālo minoritāšu pasākumos aizturētajiem nekārtību cēlājiem, tostarp Nacionālā spēka savienības vadītājam Birzem, piemēroja naudas sodus.

Tiesa Laurim Vilkam (1969) piemēroja 40 latu naudas sodu, Viktoram Birzem (1982) - 35 latus, bet Iļjam Gorjačkinam (1988) - 25 latus. Tiesa pret Artūru Apfelbaumu (1988) lietvedību izbeidza, jo viņa vaina netika pierādīta.

Vīriešus aizturēja saistībā ar nekārtībām pie viesnīcas "Reval Hotel Latvia". Viņiem par nekārtību izraisīšanu policija bija sastādījusi administratīvo pārkāpumu protokolu par sīko huligānismu. Administratīvo pārkāpumu kodekss par sīko huligānismu paredz naudas sodu no 25 līdz 50 latiem vai administratīvo arestu līdz piecpadsmit diennaktīm.

Jau ziņots, ka Rīgas Centra rajona tiesa 4.augustā četriem 22.jūlijā seksuālo minoritāšu pasākumu laikā aizturētajiem nekārtību cēlājiem - Valērijam Kalmikovam (1975), Aigaram Baikam (1974) un Andrejam Gvozdicikim (1977) - piemēroja 50 latu sodu, bet Oļegam Beļakovam (1984) - 25 latus. Pret Dmitriju Fjodorovu (1974) un Vladimiru Ivančiku (1959) lietvedību izbeidza.

Pret Ivančiku policija sākusi kriminālprocesu par uzbrukumu varas pārstāvim, par ko krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem.

Savukārt Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta virsprokurors Juris Pēda lūdzis Administratīvo apgabaltiesu atcelt administratīvos sodus vīriešiem, kas seksuālo minoritāšu pasākumu dalībniekus apmētāja ar mēsliem, un nodot materiālus prokuratūrai kriminālprocesa sākšanai.

Jau ziņots, ka pie vairākām seksuālo minoritāšu "Draudzības dienu" norises vietām 22.jūlijā kustības "NoPride" pārstāvji un viņu atbalstītāji agresīvi vērsās pret geju un lesbiešu organizāciju pārstāvjiem no Latvijas un ārzemēm.

Policija kopumā aizturēja 14 cilvēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas