Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Prokuratūra nevērtēs Vilnīša darbību, Vilks pārsūdzēs spriedumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vecmāmiņa
v
Muļķības- padomijā nebija ne jausmas no tādas priekšnieku patvaļas kā ir tagad. Es nerunāju par kaut kādiem revolūcijas laikiem, kad šāva nost par vārpu lasīšanu laukos. Bet šajā strīdā es esmu Vilnīša pusē- kaut kāda apakšnieku patvaļa man tomēr nav pieņemama- kur gribēšu, iešu, ko gribēšu , darīšu.
Vita - Ledus
V
Tavuprāt priekšnieks ir visuvarens? Padomijas likumi un tikumi pārāk dziļi iesēdušies!
Es
E
Un visas priekšnieka prettiesiskās darbības jāpasludina par tiesiskām, ja viņš patīk un ir oligarhu ieliktenis.
Ledus
L
Darba likums jāpapildina ar pantu, ka visas priekšnieka darbības uzskatāmas par prettiesiskām, ja viņš nepatīk padotajiem.
...
.
Jo likumi tādi, ko paši taisījuši. Uz šī fona visai amizanta Šķēles kunga ņemšanās ap demogrāfiju, ja daļa darbspējīgo (arī vēl strādājošo) mācās vācu valodu un kravā koferus, jo redz, ka te pat atklātas korupcijas lietas nevar apkarot, par kampara deklarācijām nemaz nerunājot.
Vilks
V
No rīta nopirku līniju burtnīcu ar 50 lapām, gatavoju premjeram 50 pārkāpumus kuru veikusi prokuratūra. Pirmos divus pārkāpumus jau zinu ( 1. pirms gada prokuratūrā man piedāvāja kafiju - kukuļošanas mēģinājums, 2. pašreizējā prokuratūras atbilde man ir nepieņemama un tāpēc tā ir prettiesiska, pārējās prokuratūras prettiesiskās darbības uz 48 lapām dienas beigās (līdz 16.49) atsūtīs kolēģi ... :)
Vilkam
V
vajaga sūdzeties puisim no jūrmalas , tam kas bīda amatos un ar kuru tiek saskaņota jebkura nozīmīga posteņa kandidatūra! Vai tad nav redzams, ka pārējas institūcijas tikai tādas butaforijas?
Tuvu tam
T
Vilkam pienākas sods. Vilnīti kā juristu nevar maisā iebāzt.
Temīda
T
Te būs pirms pāris gadiem uzrakstīts raksts, kas raksturo tiesas, tiesnešus, prokuratūras, prokurorus. Dīvaini, ka valdība un parlaments nav atrisinājis jautājumu juridiski tā lai izkaustu negodīgumu tiesu sistēmā. Kriminālprocesa likums paredz pienākumu uzsākt kriminālprocesu, tiklīdz ir saņemtas ziņas, kas norāda uz iespējamu noziedzīgu nodarījumu. Ja pārbaudē ziņas neapstiprinās, tad kriminālprocesu izbeidz. Likums nosaka, ka lietas par tiesnešiem izskata personiski Ģenerālprokurors. Varētu domāt, ka likums tiek pildīts un kriminālprocesu pēc 291.panta ir tikpat daudz, cik ir sūdzību par klaji nelikumīgiem tiesas nolēmumiem. Gadījumā, ja neiegūst pierādījumus, ka nelikumīgais nolēmums taisīts apzināti (kurš būs tāds muļķis, ka atzīsies?), kriminālprocesu izbeidz. Tad pārkāpumu nodod izspriešanai disciplinārkolēģijā (nelikumība taču ir bijusi). Tādu secību paredz likums. Dzīvē gan notiek savādāk. Pirmkārt, iesniegumi par nelikumībām uz J.Maizīša galda nemaz nenonāk. Kā jau ir piedzīvots, tos vispirms “pārķer” virsprokurora Jura Pēdas departaments (ar šaubīgiem lēmumiem tajā ir izcēlusies prokurore Ramona Bērziņa) un “aizfutbolē” labi tālu. Nākamais “filtrs”, kurš neļauj dokumentiem nonākt uz J.Maizīša galda, ir tiesās izskatāmo lietu nodaļas virsprokurors Ēriks Kalnmeijers. Otrkārt, ja dokumenti par tiesnešu nelikumībām arī nonāk pie Ģenerālprokurora, tad “ieslēdzas” padomnieki. (Pat gribēdams, Ģenerālais pats nespēj izskatīt visu ienākošo sūdzību blāķus). Kā tas redzams grāmatā par aizkulišu telefonsarunām, pasūtīt Ģenerālprokurora parakstītu atzinumu, ka tiesneša izdarītais noziegums nav noziegums, ir bijusi ierasta prakse. Sūdzības par tiesnešu nelikumīgiem lēmumiem ir vai ik dienas, bet Ģenerālprokurora uzsāktu kriminālprocesu pēc KL 291.panta kā nav tā nav. Izskatās, ka sūdzības vispār netiek pārbaudītas. Kāpēc ?.
Vita
V
Varena aizmugure! Ne velti Vilnītis jūtas tik liels uz varens!
Buba
B
Kas ir vientuļš vilks pret kampēju saliedēto meierkalnu/bičkoviču/vilnīšu blici?
ha-ha
h
Ko vispār prokuratūra vērtē? Neko. Prokuratūrai taču ir jāuzrauga likumu ievērošana. Mūsdienās prokuratūras nozime ir 0. Tāpēc jau mūsu valstī ir tāda visatļautība, tiesiskais nihilisms, ka neviena iestāde nepārrauga likumu ievērošanu. Valsts iestāžu vadītāji rīkojas pilnīgi patvaļīgi. Neviens netiek sodīts, saukts pie atbildības par likumu ignorēšanu un pārkāpšanu! Cilvēki gadiem spiesti cīnīties un pierādīt, ka valsts iestādēm ir jāievēro likumi! Kauns par tādu prokuratūru! Priekš kam tāda ir vispār vajadzīga?.
Ledus
L
Dīvainākais ir tas, ka Vilks sūdzas premjeram un prokuratūrai, bet nesūdzas Darba inspekcijai, kaut gan premjera rezolūcijā norādīts, ka pārkāpts Darba likums.
sods
s
Beidzot sakarīgs lēmums. Va Jurašam ar amatpersonas pmelošanu nav jāsaņem sods? piem., karcers 15 diennaktis
scorpio
s
Dīvaini bezzobaina tā mūsu prokuratūra!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas