Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Prokuratūra plāno pārbaudīt Dombura publiskoto līgumu starp politiķiem un uzņēmējiem

Prokuratūra lūgs žurnālistam un Latvijas Televīzijas raidījuma "Kas notiek Latvijā?" vadītājam Jānim Domburam informāciju par trešdien publiskoto līgumu par sadarbību starp politiķiem un uzņēmējiem, vēsta BNS.

Domburs sacīja, ka prokuratūra ir vērsusies pie viņa, lai viņš rakstveidā informē par šo dokumentu. Žurnālists uzsvēra, ka "ir personīgi pārliecinājies par dokumenta kopijas atbilstību dokumenta oriģinālam".

Ģenerālprokuratūras preses centrā informēja, ka plānots izvērtēt žurnālista publiskoto dokumentu.

Izlasi
Vienošanās starp "S" un "V" lpp nr. | 1 | 2 | 3 | 4 |

Raidījumā "Kas notiek Latvijā?" trešdien Domburs publiskoja kādu konfidenciālu dokumentu "Vienošanās par savstarpēju sadarbību". Vienošanās noslēgta starp personām, kas "pārstāv Latvijas politiskus un ekonomiskus spēkus". No dokumenta kopijas var noprast, ka tas noslēgts pirms 7. Saeimas darba sākuma 1998. gadā. Pašā līgumā gan visi datumi un abu pušu personības ir aizkrāsotas.

Tomēr viena no pusēm tiek dēvēta par "V pusi", un norādīts, ka tā apņemas neievietot laikrakstā NRA un citos "V puses" kontrolētajos medijos informāciju, kas vērsta pret līguma slēdzējiem.

Dokuments ietver vienošanos starp pusēm par finansējumu, masu informācijas līdzekļu kontroli un saistībām lēmumu pieņemšanas un ekonomisko aktivitāšu jomā, kā arī savstarpējas konsultācijas dažādu jautājumu sakarā.

Vienošanās punktos ietverti gan noteikumi, kādam jābūt valdības sastāvam, gan privatizācijas procesam. Norādīts, ka politiķiem, kas slēguši līgumu, jāvērš sava darbība uz Tautas partijas politikas atmaskošanu, taču "rīkojoties korekti, argumentēti un bez tukša populisma".

Dokumenta saturs liecina, ka vienošanās noslēgta 7.Saeimas laikā deviņdesmito gadu beigās un viens no punktiem paredz esošās valdības gāšanu. Publiskotajā dokumentā gan ir dzēsti atsevišķi punkti, pušu nosaukumi un paraksti, datums un finansējuma summas.

Maksātājs minēts kā "V puse", un Domburs atklājis, ka dokumenta saturs "liek secināt, ka tā ir saistīta ar Ventspili un tur strādājošiem uzņēmumiem". Pēc dokumenta satura var secināt, ka otra puse ir Saeimā pārstāvēta politiskā partija.

"Pēdējā mēneša politiski kriminālās aktualitātes un versijas par "stipendiātiem" starp politiķiem liek izvirzīt jautājumu, vai līdzīgas vienošanās minētajā vai citā laikā nav slēgtas arī ar citiem politiskajiem spēkiem," pauž Domburs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas