Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Prokuratūra vērtēs visu telefonsarunu ierakstu publiskošanu

 Pēc skandāla ar Latvijas Televīzijas žurnālistes Ilzes Jaunalksnes telefona noklausīšanos prokuratūra nolēmusi izvērtēt visus gadījumus, kad medijos publiskotas politiķu, žurnālistu, uzņēmēju un citu iedzīvotāju telefonsarunas.

Ģenerālprokuratūras preses centra pārstāvis Andrejs Vasks aģentūrai BNS  pastāstīja, ka piektdien sākta pārbaude par visu līdz šim publiskoto telefona sarunu satura publicēšanas atbilstību preses likumam, kā arī citiem likumiem un starptautiskām konvencijām.

Pārbaude sākta Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta virsprokurora Jura Pēdas uzdevumā, jo Prokuratūras likums noteic, ka prokuroram ir pienākums veikt nepieciešamos pasākumus personu un valsts tiesību un likumīgo interešu aizsardzībai, ja ģenerālprokurors vai virsprokurori atzīst šādas pārbaudes nepieciešamību.

Likums "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem" liedz publicēt pilsoņu korespondences, telefonsarunu un telegrāfisko ziņojumu saturu bez adresāta un autora vai viņu mantinieku piekrišanas.

Vasks nevarēja pateikt, kuru sarunu publiskošanu prokuratūra pārbaudīs, taču līdz šim medijos nonākuši tiesībsargājošo iestāžu ierakstīto telefonsarunu atšifrējumi saistībā ar kukuļošanas skandālu Jūrmalas mēra vēlēšanās un pēc pārbaudes Rēzeknes gaļas kombinātā, kā arī Jaunalksnes sarunas. Tāpat publiskotas uzņēmēja Gata Saknīša sarunas ar advokātu Viktoru Tihonovu, kā arī citas sarunas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas