Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

PS nestāsies partijā Vienotība bez līguma papildināšanas

Pilsoniskā savienība (PS) sagatavojusi papildinājumu sestdien gaidāmās partijas Vienotība dibināšanas līgumam un, ja partneri to neatbalstīs, tad PS sestdien neatbalstīs vienotas partijas dibināšanu, dienu pirms dibināšanas kongresa sacīja PS līderis Ģirts Valdis Kristovskis.

"Mēs neredzam iespēju parakstīt līgumu bez šāda papildinājuma," apliecina Kristovskis.

PS piedāvātais papildinājums piektdien tiek nosūtīts "Jaunā laika" (JL) un "Sabiedrība citai politikai" (SCP) vadībai.

Tas papildina apvienības "Vienotība" reorganizācijas līgumu ar kārtību, kādā notiek vienošanās par svarīgiem politiskiem lēmumiem.

"Kamēr nebūs šāda skaidrība par procedūrām, līguma parakstīšana nav iespējama. Tas uzliek slogu rītdienas kongresam, bet pie šādas prasības ir novedusi Solvitas Āboltiņas un Edgara Jaunupa nesaskaņotā darbība," norāda PS līderis.

Līguma papildinājums sekojis Āboltiņas un Jaunupa izteikumiem medijos par koalīcijas aprisēm pēc 11.Saeimas vēlēšanām attiecībā uz sadarbību ar "Saskaņas centru". Kristovskis uzsver, ka šādi paziņojumi iepriekš nav akceptēti ne apvienības "Vienotības" valdē, ne individuālās sarunās ar jaunveidojamās partijas "Vienotība" vadībām. Šāda "brīvdomība un pašdarbība" neesot akceptējama, tāpēc izstrādāta kārtībā, kādā šādi lēmumi būtu jāpieņem.

"Mēs ierosinām, ka partijā "Vienotība" lēmumi par līdzdalību valdības koalīcijās tiek pieņemti ar kvalificētu balsu vairākumu partijas "Vienotība" domē un valdē. Šiem lēmumiem ir jāsaņem vismaz divu trešdaļu plus viena domes vai valdes klātesošo locekļu atbalstu. Šis princips attiecas gan uz lēmumiem par koalīcijas dalībnieku sastāvu, gan "Vienotības" atbalstu konkrētu ministru un premjera kandidatūrām," pielikuma saturu izklāsta Kristovskis.

Uz jautājumu, vai PS varētu arī neiestāties partijā "Vienotība", viņš atbildēja: "Tad redzēsim, kā rīkosimies, kad apspriedīsim šo jautājumu."

Savukārt par sadarbību ar SC vienā valdībā pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām, PS līderis pauda, ka šobrīd runa ir par procedūrām, kādā lēmumi tiek pieņemti. Taču politikā esot jābūt gataviem izskatīt jebkurus variantus..

"Politikā ir jābūt gataviem izskatīt visus variantus, kādi ir pēc vēlēšanām, jo politisko spektru valstī veido vēlētājs. Rīcību nosaka aktuālais valsts process. Bet "Vienotība" nevar ar viena vai otra biedra vēlmi, izdarīt paziņojumus par nekritisku koalīcijas veidošanu," klāsta Kristovskis.

Jau ziņots, ka sestdien notiek partijas "Vienotība" dibināšanas kongress. Jaundibināmā partija tiks izveidota, saplūstot trim partijām, un tās līdere būs Āboltiņa, liecina reorganizācijas līguma projekts.

Kopumā valdē darbosies 15 cilvēku – Aigars Štokenbergs, Ģirts Valdis Kristovskis, Valdis Dombrovskis, Kārlis Šadurskis, Artis Pabriks, Dzintars Zaķis, Arvils Ašeradens, Aleksejs Loskutovs, Silva Bendrāte, Sanita Stelpe, Karīna Korna, Edgars Jaunups, Jānis Avotiņš un Krišjānis Bušs.

Pēc Āboltiņas iepriekš paustā, "Vienotība" būs lielākā un spēcīgā partija Latvijā, "tas ir jauns sākums un jauna lappuse Latvijas politiskajā vēsturē".

Partijas dibināšanas kongress notiks Valkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas