Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

PS: Parex lieta – Latvijas korupcijas indikators

Pilsoniskās savienības (PS) valde, iepazīstoties ar Valsts kontroles ziņojumu par Parex bankas pārņemšanu, paziņojusi, ka tajā konstatētie fakti liecina par būtiskiem trūkumiem valsts pārvaldē un par Latvijas valsts Satversmes un citu likumu ignorēšanu. Notikušo ar Parex  pārņemšanu nevarot uzskatīt nav pieredzes trūkumu. Politiķu, valdības un prokuratūras attieksme un rīcība Parex pārņemšanas lietā būs liecība tam, vai Latvija spēs uzlabot valsts pārvaldi un cīnīties ar korupciju,teikts partijas paziņojumā.

Pilsoniskā savienība uzskata, ka ziņojums jāpublisko pilnā apjomā. Kā zināms, šobrīd VK ziņojums publiskots, bet daudzas ziņojuma vietas ir slepenas.

“Ziņojums par Parex pārņemšanu nav definējams kā valsts noslēpums. Pamatojoties uz Satversmes 100. pantu par informācijas pieejamību, šīs tiesības var tikt ierobežotas tikai ar likumu un īpaši paredzētos gadījumos. Likums „Par valsts noslēpumu” ziņas par ekonomikas stāvokli valstī un budžeta izpildi neuzskata par valsts noslēpumu,” teikts partijas paziņojumā.

Pilsoniskā savienība norāda, ka savulaik tika glābta un veiksmīgi pārstrukturēta "Rīgas Komercbanka". Tajā noticis intensīvs darbs ar bankas klientiem, bijusi pilnīgi skaidra visu iesaistīto personu loma un atbildība bankas glābšanas procesā.

Partija uzskata, ka banka jāpārdod nekavējoties, un pārdošanas procesā jāatgūst visi valsts ieguldītie līdzekļi, ievērojot inflāciju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas