Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

PS piedāvā progresīvo nodokli piemērot no 500 latu lieliem ienākumiem

Pilsoniskā Savienība iesniegusi priekšlikumus nākamā gada budžeta projektam, ko sākusi izskatīt Saeima, uzsverot, ka jāievieš progresivitāte nekustamā īpašuma nodoklim (NĪN), paredzot 0,1% likmi no kadastrālās vērtības individuālajām dzīvojamām mājām, dzīvokļu īpašumiem, daudzdzīvokļu dzīvojamo māju un nedzīvojamo ēku daļām, kuru funkcionālā izmantošana ir dzīvošana, kā arī ekspluatācijā nenodotām dzīvojamo ēku daļām, kuras tiek izmantotas dzīvošanai, līdz 100 000Ls vērtībai. Savukārt iepriekšminēto īpašumu vērtībai virs 100 000 latiem piemērot 0,2% NĪN nodokļa likmi.

PS iesniegusi arī grozījumus Iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likumā, paredzot ieviest progresīvu ienākuma nodokļa likmi ienākumiem virs Ls 500, vienlaikus piemērojot regresīvu sociālā nodokļa maksājumu. Tiek piedāvāta formula – lieli ienākumi, lielāks ienākumu nodoklis, mazāks maksājums sociālajā budžetā. Mazāki ieņēmumi, mazāks ienākumu nodoklis, bet lielākas iemaksas sociālajā budžetā. Cilvēkiem ar mazākiem ienākumiem tiek nodrošināts lielākas garantijas sociālā riska iestāšanās gadījumā.

Likumprojektā „Par vienotu valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmu” PS Saeimas frakcija ierosina likumu ar tajā noteiktajiem atalgojuma ierobežojumiem piemērot arī tām sabiedriskā labuma organizācijām, kurām saskaņā ar likumu publiskā persona ir deleģējusi pārvaldes funkciju vai pārvaldes uzdevumu un kuras gada laikā ir saņēmušas finansējumu vismaz Ls 10 000 apmērā no valsts budžeta vai ziedojumus, kuriem saskaņā ar likumu „Par uzņēmuma ienākuma nodokli” ir tikuši piemērotas nodokļu atlaides.”; piem., Latvijas Olimpiskā komiteja. Tiek rosināts arī noteikt, ka valsts vai pašvaldības institūcijas amatpersonu (darbinieku) mēnešalgas apmērs nedrīkst pārsniegt Ministru prezidentam noteikto mēnešalgu. Šis likums jāattiecina arī uz ostu valžu un padomju locekļiem.

Lai nodrošinātu sagatavošanos Dziesmusvētkiem, partija rosina atjaunot ar šī gada budžeta grozījumiem noņemto valsts dotāciju koru un deju kolektīvu vadītāju atalgojumam un sociālā nodokļa nomaksai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas