Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

PS Vienotības dibināšanai šķēršļus neliks

Sestdien gaidāmajā partijas Vienotība dibināšanas kongresā notiks balsojums par iepriekš apstiprināto reorganizācijas līgumu, kuru atbalstīs visu triju partiju pārstāvji, arī Pilsoniskā savienība (PS), informēja apvienības Vienotība pārstāve Laila Timrota.

"Sestdien viss notiks, kā iecerēts, reorganizācijas līgums netiks mainīts," uzsvēra Timrota.

PS līderis Ģirts Valdis Kristovskis apstiprināja, ka sestdien parakstīs reorganizācijas līgumu.

"Gatavojamies sestdien to darīt, bet Vienotības valdē vēl notiek sarunas par Pilsoniskās savienības piedāvājumu. Cerams, ka šodien [piektdien] izdosies visu sasniegt un rīt [sestdien] nekādi papildu ekscesi neradīsies," sacīja Kristovskis.

Viņš paskaidroja, ka PS nostāja izpaudīsies kā apvienības valdes pieņemts atsevišķs "labas gribas dokuments", kurš būtu jāievēro Vienotības valdei. PS piekritusi Jaunā laika pārstāvju priekšlikumam, ka lēmumus valdē pieņem ar vienkāršo balsu vairākumu, nevis absolūto.

Kristovskis neuzskata, ka notikusi piekāpšanās pēc rīta pusē izteiktās striktās nostājas. Piektdienas laikā esot atrasta forma, kas PS prasību legalizē un pilnveido Vienotības lēmumu pieņemšanas procesu, padarot to stingrāku. Tiesa, pamainīta juridiskā forma.

"Mēs esam panākuši to, ka šajā brīdī mums ir vienošanās, ka mēs nespekulējam ne ar kādām koalīcijām. Mūsu mērķis ir runāt par to, kas mums ir sasniedzams, nevis mēģināt rezultātu ietekmēt ar kaut kādu nevajadzīgu koalīciju pieteikšanas procesu," ieguvumu uzsvēra Kristovskis.

Jau vēstīts, ka PS valde ceturtdien vēlu vakarā nolēma pieprasīt papildināt Vienotības dibināšanas līgumu ar vienošanos par svarīgāko politisko lēmumu pieņemšanas kārtību. Kristovskis piektdien rīta pusē teica, ka bez tā PS Vienotības dibināšanas līgumu neparakstīs. PS ierosināja, ka partijā Vienotība lēmumi par līdzdalību valdības koalīcijā tiek pieņemti ar kvalificētu balsu vairākumu partijas Vienotība domē un valdē.

Prasība papildināt līgumu sekoja Vienotības līderes Solvitas Āboltiņas un Edgara Jaunupa izteikumiem medijos par koalīcijas aprisēm pēc 11.Saeimas vēlēšanām un sadarbību ar Saskaņas centru.

PS valde norādīja, ka Saeimā sadarbosies ar tiem politiskajiem spēkiem, kuri atbalsta tiesiskuma nostiprināšanu un skaidri atzīst Latvijas valsts pamatus, tostarp Latvijas valstiskuma nepārtrauktību, okupāciju prettiesiskumu un latviešu valodu kā vienīgo valsts un oficiālo valodu.

Partiju Vienotība dibinās sestdien. To izveidos, saplūstot trim partijām – PS, Jaunajam laikam un partijai Sabiedrība citai politikai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas