Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

PTAC soda izdevumus par Maskavas forštates "dižā gaišreģa" reklāmām

"Lauku avīzei" PTAC piemērojis 300 latu soda naudu, "Izdevniecības namam FENSTER" - 700 latu, "Izdevniecībai "Rīgas Viļņi"" - 500 latu, "Žurnālam Santa" - 300 latu. Reklāmas aģentūrai "Mediapool" savukārt piemērots 500 latu sods.
Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) sodījis izdevējus "Lauku avīze", "Izdevniecības nams FENSTER", "Izdevniecība "Rīgas Viļņi"", "Žurnāls Santa", kā arī reklāmas aģentūru "Mediapool" par reklāmrakstu, kas sola piepildīt trīs ar naudu saistītas vēlēšanās.

PTAC mājaslapā publicētie lēmumi liecina, ka reklāmraksts par Leo Lī Gabora trīs Ķīnas monētām publicēts "Lauku avīzes" izdotajā žurnālā "Mājas Viesis", "Izdevniecības nama FENSTER" izdotajos izdevumos "Televīzijas Programma" un "TV Programma", "Izdevniecības "Rīgas Viļņi"" izdotajā "Kas Jauns" un "Žurnāla Santa" izdevumā "Ieva". Šajos izdevumos reklāmraksts ievietots pēc "Mediapool" pasūtījuma, kam savukārt reklāmas devējs bija Igaunijas uzņēmums "Destina Ou".

Reklāmrakstā, kura izplatīšanu PTAC atzinis par negodīgu komercpraksi, teikts, ka Leo Lī Gabora trīs Ķīnas monētas "palīdz piepildīt trīs steidzamas ar naudas saņemšanu saistītas vēlēšanās.. var palīdzēt laimēt daudz naudas, atrast labi apmaksātu darbu vai gluži negaidīti saņemt lielu naudu".

Jau vēstīts, ka laikraksts Diena izpētīja, ka uzņēmums, caur kuru Latvijas iedzīvotāji saņem sūtījumus ar solījumiem sagādāt laimi, reģistrēts kādā Maskavas forštates daudzdzīvokļu mājā, bet norādītajā dzīvoklī durvis neviens never.

PTAC uzsver, ka reklāma, kurā sniegts apgalvojums, ka prece vai pakalpojums var palīdzēt loterijās, izlozēs vai azartspēlēs, ir uzskatāma par jebkuros apstākļos maldinošu komercpraksi un tādējādi aizliegtu, un to sodītie uzņēmumi nevarēja nezināt.

Sodītajiem uzņēmumiem ir tiesības PTAC lēmumu pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā viena mēneša laikā pēc lēmuma spēkā stāšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas