Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Publiskota Gaismas pils celtniecības tāme

Trešdien valsts aģentūras “Jaunie Trīs brāļi” (J3B) mājaslapā publiskota Latvijas Nacionālās bibliotēkas celtniecības pilna tāme par 135 miljoniem latu. Tāme nosūtīta arī izskatīšanai ministriem, kuri ar to un informatīvo ziņojumu par būvniecības līgumu varētu iepazīties nākamajā otrdienā pēc svētkiem.

Publicētajā tāmē teikts, ka būvnieki paredzējuši gūt septiņus miljonus latu lielu peļņu, kas ir 5,2% no kopējām izmaksām. Savukārt trešā daļa būvniecības izmaksu, aptuveni 30 miljoni, veidojas uz celtnieku darba algu rēķina.

Gaismas pils celtniecības darbi iedalīti divos posmos. Pirmajā no tiem dārgākā būs pamatu ielikšana (7 miljoni), zemes darbi (2,8 miljoni) un būvlaukuma sagatavošanas darbi (2,6 miljoni). Savukārt otrajā posmā visvairāk izmaksās “aiļu aizpildījumu elementi, speciālo konstrukciju fasādes” (20,2 miljoni), jumta segumi (13,9 miljoni), pārsegumi (7,8 miljoni), apdares darbi (7,6 miljoni), grīdu pamatnes un segumi (7,2 miljoni) u.c.

Jau rakstīts, ka 15.aprīlī Ministru kabinets atļāva J3B slēgt līgumu par Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecību ar „Nacionālo būvkompāniju apvienību” (tajā ietilpst AS RBSSKALS, SIA Skonto būve un SIA Re&Re), kas iesniedza piedāvājumu ar zemāko cenu – proti, ir apņēmusies uzbūvēt bibliotēku par 114 miljoniem latu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli. Kā norāda J3B šī summa ir par 25 miljoniem latu zemāka nekā tika lēsta 2007.gadā izsludinātajā konkursā, kad būvnieki piedāvāja Gaismaspili uzcelt par aptuveni 139 miljoniem.

Bibliotēku plānots uzcelt līdz 2012.gada 18.novembrim.

Par bibliotēkas celtniecības izmaksām plašāk var lasīt J3B mājas lapā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas