Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pudeļu savākšanas jaunā sistēma – iespēja radīt darba vietas

Nacionālā trīspusējā sadarbības padome ceturtdien vētīs depozīta sistēmas ieviešanu iepakojumam, bet Vides ministrija patlaban Horvātijā pēta šīs valsts pieredzi, kur radītas 4500 jaunas darbavietas, izlietoto iepakojumu pieņemot manuāli, ziņo laikraksts Dienas Bizness.Zaļās domāšanas atbalstītāji līdz šim uzsvēruši, ka, ieviešot depozītu sistēmu plastmasas un stikla pudelēm, kā arī skārda bundžām, ievērojami samazinātos vides piesārņojums, savukārt ražotāji žēlojušies par milzīgajām izmaksām un brīdinājuši, ka tās varētu gala rezultātā gulties uz patērētāju pleciem un sadārdzināt dzērienu izmaksas.

Vides ministrijas (VM) parlamentārā sekretāre Žaneta Mikosa ražotājus mierina, sakot, ka pēc citu valstu pieredzes nevajadzētu būt lielam produkcijas sadārdzinājumam. Pēc VM veiktajiem aprēķiniem ražotājiem būtu jārēķinās vidēji ar 1,4 santīmiem par katru iepakojumu – šādas būtu papildu izmaksas. Plānots, ka iedzīvotāji par katru nodoto stikla iepakojumu saņemtu 4 – 5 santīmus, bet par PET pudeli – aptuveni 2 santīmus. Latvijā lielākie dzērienu ražotāji joprojām pārliecināti, ka sistēmas ieviešana prasīs papildu izmaksas un būs slogs patērētājiem. Jau ziņots, ka papildu izmaksu apjoms, ieviešot depozīta sistēmu vienreizējam dzērienu iepakojumam, varētu pieaugt par aptuveni 9 miljoni latu gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas