Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Puiciskums ir vajadzīgs

Bija laiks, kad nopietni politiķi par partiju Visu Latvijai! smīkņāja, bet tās līdzpriekšsēdētāju Raivi Dzintaru uzskatīja par margināli, kuram nav pat vērts spiest roku. Taču partija neatlaidīgi ir audzējusi popularitātes punktus un, nu, jau brīžiem apsteidz ne tikai TB/LNNK, bet arī Tautas partiju un LPP/LC. Iespējams, viņi startēs vēlēšanās kopā ar apvienību Vienotība.

Intervijā SestDienai Raivis Dzintars atklāj, vai VL ir gatavi piedalīties Vienotībā ar līdzfinansējumu, kur katra deputāta vieta kā līdzfinansējums maksātu 10 000 latu, vai partija joprojām klasificējas kā nacionālie radikāļi un kādus sadarbības variantus ir gatavs izskatīt, lai pārvarētu 5% barjeru. Vai Visu Latvijai! nostāja nacionālajos jautājumos tiešām ir mainījusies, cik lieliem kompromisiem viņi ir gatavi? Kādas attiecības partija veidotu ar Krieviju, vai viņš nenonāk interešu konfliktā vadot partiju un vienlaikus strādājot par žurnālistu?

Fragments no intervijas:

Kādas jūs veidotu attiecības ar Krieviju?

(Domā.) Pragmatiskas, bet uzmanīgas. Šobrīd atturētos no tādu ekonomisko saišu veidošanas, kas vēlāk varētu izpausties kā politiskā šantāža pret mums.

Kas tās par saitēm?

Enerģētiskā atkarība, mums jāorientējas uz atjaunojamiem energoresursiem.

Kāpēc ir tā, ka krievi ir krieviski — klausās krievu mūziku, lasa krievu literatūru, balso par krievu partijām, ir vienoti, savukārt latvieši ir kašķīgi un ne par ko nespēj vienoties?

Tāpēc, ka Latvijas integrācijas politika bija Rietumu struktūru prasība un līdz ar to tika veikta ķeksīša pēc. Un problēma nav tajā, ka tā ir Rietumu prasība, problēma ir izpildījumā. Vienīgā lieta, ko jutām, bija masveidīga naturalizācija, netika veikta mērķtiecīga latviskošana, netika doti politiskie ideāli, lai vismaz daļa cittautiešu varētu iekļauties Latvijas valstī. Krievijas karodziņu vietā pie automašīnām tagad varēja būt arī Latvijas karodziņi.

Tiešām varēja?

Ir konkrēti pētījumi, kuri parāda, ka lielākā daļa krievu skolēnu uzskata — Latvijā ir jābūt divām oficiālajām valsts valodām. Tie vairs nav onkulīši, kuri dzīvo citos laikos, tā ir jaunā paaudze, tā kaut kādā ziņā ir Latvijas nākotne ar skaidri definētiem ideāliem. Un nedomāju, ka šobrīd ir runa par formālu pievienošanos Krievijai, runa ir par krievisku Latviju. Tas notiek tikai tāpēc, ka Latvijas līderi nav spējuši piedāvāt mūsu pašu nacionālos ideālus — vienotājus. Ja paši sevi necienām un nenovērtējam, tad nesagaidīsim to arī no cittautiešiem. Viņi iedvesmu smelsies citur.

Tagad SestDienu pērciet visu nedēļu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas