Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pujāts: baznīca paliek pie sava – prezervatīvus lietot nedrīkst

Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujāts atzīst, ka, neskatoties uz Romas pāvesta Benedikta XVI izteikumiem par prezervatīvu lietošanas atļaušanu atsevišķos gadījumos, "baznīca paliek pie sava – prezervatīvus lietot nedrīkst".Pujāts nevēlējās komentēt Romas pāvesta Benedikts XVI izteikto viedokli, kas pieļauj mīkstināt baznīcas līdzšinējo nostāju jautājumā par prezervatīvu lietošanu, tādejādi mazinot HIV inficēšanās risku.

"Pirms nebūšu redzējis oficiālu Vatikāna paziņojumu, neko nevēlos komentēt. Visticamāk šis pāvesta izteikums ir pārprasts. Šādas lietas ir principiālas, mums nav pamata uz dažu avīžnieku uzrakstītā, mainīt savu tradicionālo nostāju," portālam Diena.lv sacīja Pujāts.

Kā norādīja Pujāts, baznīcas nostāja izsargāšanās jautājumā ir ļoti strikta -  prezervatīvi nav jālieto. "Mūsu nostāja paliek līdzšinējā – prezervatīvi ir aizliegti. Tas nav dabisks ceļš, ko paredzējis Dievs. Cilvēka dzimuma izplatībai nav jāliek nekādi šķēršļi. Vai nu pilnīga atturība vai mīlēšanās bez izsargāšanās," pastāstīja J. Pujāts.

Kardināls norādīja, ka vislabākais veids kā izsargāties no dažādām slimībām un nevēlamas grūtniecības ir pilnīga atturība.

Romas pāvests Benedikts XVI nedēļas nogalē paziņoja, ka prezervatīvu lietošana ir pieļaujama "noteiktos gadījumos" - nolūkā mazināt HIV inficēšanās risku. Šie paziņojumi izpelnījās plašu ažiotāžu – jo baznīcas nostāja gadiem bijusi – "prezervatīvu lietošana ir aizliegta".

Vatikāns svētdien izdeva atsevišķu paziņojumu, kurā skaidroja, ka ar "šo konkrēto piemēru pāvests nebūt neattaisno seksualitātes izkropļotu pielietošanu, bet uzskata, ka prezervatīvu lietošana varētu būt "pirmā atbildīgā rīcība"."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas