Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pujats: Grēkus nevar sūdzēt pa telefonu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Klauzula
K
Ziniet, Dievs vai Velns tie esam mēs paši. Dievam un velnam ir mūsu sejas. Izsakoties laicīgā valodā tas manuprāt ir pozitīvo un ne tik pozitīvo rakstura īpašibu sakopojums katrā mūsos. Tad nu mums katram cilvēkam būtu pienākums pašiem pavērtēt sevi, piešķirot sev Dieva ģīmi vai velna ģīmi...
atbilde
a
Kāpēc jātēlo pārspīlēta dumjība?? Tā Tu taču tikai sevi pazemo - izlikdamās negudrāka nekā esi: //Nu jā, paliek vienīgi jautājums, kur izsūdzētais nonāks, ja tam Dieva vietniekam ir piemeties kurlums? Vai smadzeņu audzējs? Vai vecuma marazms?// Galvenais - lai Tev pašai būtu galva uz pleciem, un tas viss nepiemestos! ja vien sirsnīgi nožēlosi grēkus, tad gan jau Dievs Tevi sadzirdēs - vienalga cits vecs priesteris Tevi uzklausīs! Svarīgi saņemties un savu augstprātību pārvarēt un Dieva priekšā izteikt skaļi savi nožēlu.! // Lai gan ar slimībām vispār ir interesanti, jo, ja jau tas ir pārbaudījums vai sods par grēkiem, tad kā var grēku uzklausīšanu uzticēt tādam?// Slimības ne vienmēr ir sods! Dažkārt tā ir svētība! Lai cilvēks neizdarītu ko sliktāku! Piemēram, cilvēks nolemj kādu slepkavot vai zagt, bet pēkšņi salauž kāju vai saslimst un neizdara nodomāto, bieži šādi guļot nevarīgs cilvēks beidzot saprot savas kļūdas, sava egoisma un augstprātības postu un veltīgumu..
Kas ir Baznīca
K
Baznīcu varētu interpretēt kā slimnīcu, kur visi vienojušies ap ārstu (Kristu), lai dziedinātos. Slimnīca nav rožu dāŗzs un arī slimnieki ir ar dažādām ielaistām slimībām (dažs varbūt pat ar mantkārību, skaudību, nesātību, dusmām utt. tāpēc arī baznīcās gājēi ir grēcinieki, lai gan to starpā ir arī svētie, kuri par tādiem kļūst ne jau savas izcilības dēļ, bet smagas pārtapšanas rezultātā - pateicoties Dieva palīdzībai). Viņus tomēr vieno vairāk vai mazāk apzināta un godīga vēlme ārstēties (runa, protams, nav par tādiem, kuri apzināti liekuļo). Viena no ārstēšanas metodēm ir GRĒKSŪDZE! Turpretī slimniekam, kurš pat neatzīst savu slimību (grēku) palīdzēt ir daudz grūtāk.. Šādu slimniekus statusā patlaban atrodas liela daļa sabiedrības!!!! Kas notiek, kad šīs slimnīcas (reliģiskie veidojumi) tiek apkarotas (ateismā), - mēs redzējām Padumjajā savienībā, Ķīnā un Kambodžā: neredzēta vēriena nelaimes un vardarbības. Mūsdienu pasaulē pamazām pieaug izvirtība un vardarbības līmenis. Tas daudzkārt pārsniedz viduslaikus un jaunos laikus. Turklāt atšķirībā no senlaikiem mūsdienu cilvēks ir augsti izglītots, bet tas viņu neglābj no slimībām (grēkiem)! Vai ne? Reliģijas nozīmi nenovērtēšana ir milzīga mūsdienu sabiedrības kļūda, kas jau atspēlējas demogrāfiskajā krīzē, korupcijā un perversijās, kas uzplaukst sabiedrībā. Bez reliģijas nav stabilas morāles! Ja pieņem, ka ļaunas un labais ir cilvēka subjektīvajā kompetencē - tad kas kādam izdevīgi tas arī būs labs, kas neizdevīgi - tas ļauns! Tādējādi postmodernajā sabiedrībā, nonākuši esam līdz morālajam relatīvismam - un tas arī ir iemesls korupcijai un citiem ļaunumiem - katrs dara ko grib - cits slepkavo, cits zog, cits mauko, cits nodarbojas ar gejismu vai pedofliju, (jo nepilngadīgo seksuāla izmantošana sākās Latvijā, ja nemaldos, Izglītības ministrijas telpās - par to bijuši kriminālprocesi ar notiesājošu spriedumu). Bez Dieva izveidot un uzturēt universālu ētiku nevar. Tāpēc metīsim augstprātību pie malas un sāksim iedziļināties dzīves jēgas un morāles jautājumā pēc būtības! Dievs ir REALITĀTE nevis teorija!
No malas
N
1) sīkrīks, protams, kaut ko var palīdzēt, bet 2) ja sāksi ar saviem grēkiem pa internetu mētāties, drīz vien nonāksi kādas grupas manipulācijā. 3) tiešais kontakts un saruna ir neaizstājama.. tas tāpat kā mīlestība - pa telefonu, pa internetu VIEN - diez kā nesanāk :)
ta nu
t
i-bankā rēķinu un viss notiks..........zagļiem tās ģelas iet labi
papiks
p
vecuma marasms
Ieva
I
Starp citu, kā pašam Pujatam ar sūdzēšanu sokas? Piemēram, par apgalvojumu, ka tikai kristieši var būt tikumīgi? Pastāstīja, cik augstprātīgs bijis? Lai gan, man kā Pujata acīm redzot padauzai, no tā ne silts ne auksts, jo atvainošanos es tā arī neesmu dzirdējusi....
Ieva
I
Daudzi slimnieki pulcējas apvienības, pat pie mums, tikai....Un tikmēr es klausos, cik viņi labi, jauki un brīnišķīgi, bet slimības, tas esot sods, ja ne citādi, tad par vecāku grēkiem....Maniem vecākiem jau tā neklājas viegli, vēl šādi te pļurkšķi....
Ieva
I
Manuprāt, ja runa par ētisko audzināšanu, daudz vairāk varētu smelties no reālās vēstures- tikai vajag svarīgākos notikumus apspriest. Piemēram, vai Drēzdenes bombardēšana ar sekojošu civiliedzīvotāju apšaušanu bija, vai nebija kara noziegums? Un vai to vispār jebkādi var attaisnot. Tikai tādas diskusijas kaut tās pašās skolās arī neviens tuvākajā laikā netaisās rīkot!
Ieva
I
Varbūt es vienkārši gribu saņemt konkrētu atbildi, kāpēc grēku sūdzēšana tik bieži nenostrādā? Jo, jau teicu, ka tīri teorētiski es piederu tai cilvēku daļai, kas ar prieku metas Baznīcas apskāvienos. Turklāt tīri teorētiski es saprotu, ka tam ir sava jēga. Tikai pašlaik es redzu vienu vienīgu liekulību! Līdz ar to atliek spirināties uz priekšu uz savu roku! Turklāt klausoties, ka viņi tik labi, tik brīnišķīgi un visus izglābs!
Ēriks
Ē
Lasot, šodien Tev ieteiktu Mateja 7:1
Tu
T
jūs no soda neizbēgsiet, jo stāv rakstīts, ================================ a bez pamācības esi mēginājusi? nu ar savu galvu, vai arī tā skaitās no lokanā?
Zoja Monroza
Z
Jūs tikai pļāpājat,bez jebkāda iekšēja satvara un nedomājiet, ka šādi bezatbildīgi čalojot jūs no soda neizbēgsiet, jo stāv rakstīts, ka reiz par ikkatru vārdu būs jāatbild, bet liekvārdība un neauglīga spriedelēšana vispār ir grēks! Man tā nav nepieciešama, jo statuss ir statuss un grēks ir grēks- savu esmu jau pateikusi un netaisos tur ko piebilst.
Ēriks
Ē
Grēksūdze ir vajadzīga tad, ja cilvēks to vēlas. Tā ir katra brīva izvēle un ne tava atļauja nedz saprašana nav nepieciešama. Citu nekomentēšu, ne vis tāpēc ka tam piekristu, vai drīzāk, nepiekristu, bet tāpēc, ka tas, ņemot vērā to, ka katrs izvēlas, ko grib darīt, nav svarīgi.
Ieva
I
Bet priekš kam tad ir vajadzīga tā grēksūdze? Es vēl saprotu, ja cilvēks aiziet pie psihologa un stāsta, ka viņš taču neko tādu, un nesaprot, kāpēc ģimenē/darbā visi lecas un neviens viņu necieš- tad psihologs, vismaz teorētiski, var palīdzēt izprast, kāpēc tie ģimenes locekļi/kolēģi ir neapmierināti, taču grēksūdze jau prasa gatavu izpratni kas un kāpēc.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas