Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Puķītis pēc vēlēšanām nebūs Siguldas mērs

Ilggadējais Siguldas mērs Tālis Puķītis (LPP/LC) šajās pašvaldību vēlēšanās tomēr nepiedalīsies. Pašvaldību vēlēšanu likums liedz kandidēt par smagu noziegumu sodītām personām, ja sodāmība nav dzēsta vai noņemta. Taču pērn par valsts amatpersonas bezdarbību notiesātais T.Puķītis, kurš arī pēc tam turpināja ieņemt amatu, vēl martā neizslēdza, ka atkal kandidēs uz domi.

Siguldas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Valters Mačs _Dienai _sacīja, ka LPP/LC saraksts komisijā iesniegts pirmdien kā pēdējais no astoņiem. T.Puķīša sarakstā nav, tā pirmais numurs ir Siguldas domes deputāts un Banku augstskolas pasniedzējs Jānis Strautmanis.

Diena jau rakstīja, ka 2008.gada jūlijā likumīgā spēkā stājās tiesas spriedums, ar kuru T.Puķītis tika atzīts par vainīgu valsts amatpersonas bezdarbībā, piespriežot viņam 6000 latu sodu. Likumā par pašvaldības deputāta statusu noteikts, ka deputāta pilnvaras izbeidzas pirms termiņa ar dienu, kad spēkā stājies deputātu notiesājošs tiesas spriedums. Taču T.Puķīti notiesājošajā spriedumā pēc piespriestā naudas soda ierakstīts - "neatņemot tiesības ieņemt amatu". Siguldas mērs to tulkoja kā atļauju arī turpmāk vadīt pašvaldību un Rīgas rajona padomi, savukārt prokurors Armīns Reinis uzskatīja, ka tas norāda vien uz Krimināllikumā par šo nodarījumu paredzētā papildsoda nepiemērošanu un neatceļ likumā par deputāta statusu noteikto.

Siguldas mērs ir arī LPP/LC vietējās nodaļas vadītājs. Martā izveidotajā pašvaldību vēlēšanu kandidātu sarakstā viņš bijis iekļauts. Tolaik T.Puķītis norādīja, ka līdz 17.aprīlim, no kura iesniedzami kandidātu saraksti, vēl esot laiks. Viņš gan Dienai nevēlējās atklāt, vai izmantos iespēju noņemt sodāmību pirms laika, taču šādu iespēju nenoliedza.

T.Puķīša apsūdzības pamatā ir darījums ar agrāko pašvaldības viesnīcu Siguldas senleja, kas bija pretrunā ar pašvaldību mantas izšķērdēšanas novēršanas likumu. T.Puķītis, būdams atbildīgs par šā likuma noteikumu izpildi, savulaik tīši neizmantoja savas tiesības domes lēmumu par uzņēmuma daļu pārdošanu neparakstīt un nodot jautājumu atkārtotai izskatīšanai. Tādējādi domei tika radīti gandrīz 110 tūkstošu latu zaudējumi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Notiesātais Siguldas mērs varētu tomēr kandidēt vēlēšanās

Prokuratūra Siguldas mēra atrašanos amatā uzskata par nelikumīgu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas