Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Puķu pircēji priecājas par skaisto laiku Sieviešu dienā

Sieviešu dienas karaliene Ķengaraga ziedu tirdziņā ir tulpe, tā te aizēno visus citus ziedus. Tā ir gan sarkana, gan dzeltena, gan arī sarkanbalta, arī krāsojusies citās krāsās un ieņēmusi eksotiskas formas. Cilvēki no saules pielietā tirdziņa ar ziedu turziņām rokās nāk lielā skaitā. Lai arī pulkstenis rāda tikai 13.

30, uz daudzu tirgotāju galdiņiem no tulpēm palikuši tikai slapji nospiedumi uz papīra un līdzās pārdesmit ziedu. Šķiet, tik daudz tirgotāju un pircēju tirdziņš vismaz tieši vienu gadu nav piedzīvojis. Vietām pat pircēji sastājušies rindās. Vairāki tirgotāji te jau nolaiduši cenas no 50 santīmiem uz 40 par vienu tulpi, apmēram par desmit santīmiem dārgākas ir tikai eksotiskās māsas.

Tulpju pārdevēja Linda dzeltenos un sarkanos ziedus te pārdod jau no agra rīta. Atbraukusi jau pirms pulksten 6, lai ieņemtu labāku tirgošanās vietu – tā ir pie pašas ieejas. «Ļoti labi šodien pērk, abas krāsas, bet vispār jau dzeltenajām ir daudz skaistāki ziedi,» viņa saka. «Kādās naudās ir?» – tikko pienācis, jautā Guntars. Linda atbild -  40 un 50 santīmu. Guntars izvēlas trīs dzeltenās. «Sievai teica, lai pērku dzeltenas, gribot acis papriecēt ar dzeltenu krāsu. Tās manai mātei uz dzimšanas dienu,» viņš paskaidro. Sievu jau no rīta Guntars apdāvinājis ar sarkanām tulpēm, 8.marta svētkos. «Likās, ka tās sarkanās ilgāk stāvēs,» vīrietis pasmaida un parausta plecus. Dzeltenas pirkt, acīmredzot, neienāca prātā.

Engurē audzētas tulpes savukārt te atvedusi Amanda. «Šodien pērk daudz labāk nekā gaidījām. Nekādas atšķirības no pagājušā gada,» viņa smaida. Diemžēl neesot pat tik daudz puķes atvedusi, cik varētu šodien pārdot. Mašīnā ziedu palicis pavisam nedaudz.

Aleksandram, viņa sievai un jaunākajai meitai katram pa papīrā satītam tulpju pušķim rokā. Sieva ir smaidīga un runātīga - «Kam pērkam? Pirmajai, otrajai sievai, viņu bērniem». Paskatās uz vīru, kurš pasmaida sirmajā bārdā un neliedzas - «attiecības ar visām ir jāsaglabā labas». Nē, kolēģēm gan rīt uz darbu puķes viņš noteikti nenesīšot, neesot tādas tradīcijas darba vietā. «Tas nu gan būtu par traku, šodien ir īstais 8.marts, nevis rīt!» nosmejas sieva. Viņa arī piebilst – ģimene nebūt nesvinot ik gadu 8.martu, taču šodien  - «tik saulaina diena, iznācām pastaigāties, ienācām tirdziņā». Cita pircēja – Evija savukārt sarkanbaltas tulpes nopirkusi savai mātei - «kādēļ gan jāgaida Mātes diena, ja var jau šodien? Viņa taču ļoti priecāsies».

Ziedu tirdziņā pie Vērmanes dārza nedaudz pēc pulksten 14 rosība ir krietni mazāka, nekā no rīta, kad te krietni lielākā skaitā tirgotas tulpes. Tagad pārdevēju būdiņās izlikto ziedu klāsts ne ar ko daudz neatšķiras no iepriekšējā nedēļā tirgotajiem ziediem. Tulpes šeit maksā vidēji no 60 līdz 70 santīmiem par ziedu, lielā izvēlē ir rozes, frēzijas, hiacintes, lilijas. Pircēju nav daudz, atsevišķi vīrieši pērk rozes, arī ziedu pušķus uz kāta. Pārdevējas izskatās nosalušas un nav ļoti runīgas. Pārdevēja Diāna saka: «Pērk jau ne tikai tulpes, arī lilijas, frēzijas, pušķus ļoti pērk. Tiešām labi mums šodien veicas». Ziedus pērkot diezgan daudz pāri. «Nē, vīrieši vairāk pērk!» - izsaucas pārdevēja līdzās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

APLŪKO FOTOGALERIJU


FOTO: Pircēji puķu tirdziņā pie Vērmanes dārza

LASI VĒL


Ziedu audzētāji cer, ka vīrieši dāsni sveiks sievietes Sieviešu dienā

Tautas kalpi dažādi noskaņoti par Sieviešu dienas atzīmēšanu


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas