Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Purne: pensiju likuma grozījumi ir šāviens uz dullo debesīs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jāšauj!
J
Minimālajai pensijai ir pat jābūt lielākai,par grozījumos paredzētajiem,pieticīgajiem 135 latiem.jo iztikas minimums jau julijā parsniedza 161 latu!
Orto
O
Kad sagaidīsim 13.pensiju?
Sjū
S
Diena,bez liekas kautrēšanās,varētu mūs iepazīstināt ar Īrijas pensiju likumu,kas tiek uzskatīts par pašu progresīvāko pasaulē! Esam taču vienā Eiropas Savienībā!
Tetraedrs
T
Kāpēc ministre neierosina samazinat PVN 18% likmi pārtikas produktiem,ieviešot diferencētas nodokļa likmes,kā pārējās ES un pasaules valstīs? 80% pensionāru,ar pensijam zem iztikas minimuma ir spiesti atteikties pat no visnepieciešamākajiem pārtikas produktiem,lai varētu atlicināt naudu zālēm un samaksāt par komunālajiem pakalpojumiem!
Teobalds
T
Kas gan tas ir par labo garu un būtību,ja septiņpadsmit gadus pēc neatkarības atjaunošanas pensionāri joprojām saņem pensijas zem iztikas minimuma? Vai šis labais gars un būtība ir 2000 latu ikmēneša piemaksas pēc vadības līgumiem,bezlimita mobilās sarunas,svētku prēmijas un atvaļinājuma pabalsti ministrijas amatpersonām?
Anda
A
Minimālajai pensijai ir jābūt vismaz iztikas minimuma līmenī un nekādas piemaksas nebūs vajadzīgas.
Marta
M
Kas gan ir viens šāviens debesīs salīdzinot ar daudzajiem varenajiem salūtiem,kaut vai Rīgas svētkos? Diemžēl,pensionāriem ar uguņošanu vien nepietiek,tāpēc izšausim šo vienu šāvienu, no kura ir atkarīgas mūsu pensijas!
Dita
D
Saņemot algu tūkstošos Purnei viegli spriedelēt par pensionāru smieklīgajām pensijām.Nu kā nav kauna!Tam cinismam tiešām nav robežu.Es tiešām nezinu,kam būtu jānotiek,lai mūsu labi(pārāk)apmaksātie ministri sāktu normāli strādāt.Viena tukša muldēšana.Varbūt kāds varētu apstādināt Veldri,lai beidz murgot par zirgiem.Būtu labāk domājis par karavīriem,kuriem noteikti daudz kā trūkst.Sestdien uz referendumu jāiet obligāti,par to nevar būt divu domu.Cik tad ilgi var barot ar tukšiem solījumiem.
Muhlis
M
Vai šī Purne ,nav tā pati kas bija saistīta ar Latenergo 3 miljonu lietu.
Ojārs
O
Ir mums arī tādas "mūža stipendijas" tā saucamajiem izcilajiem kultūras un mākslas darbiniekiem, kuras maksā no valsts budžeta caur dažu personu ar īpašiem nopelniem vadītu fondu. Par stipendijām tās nosauca, lai izvairītos no nodokļa maksāšanas...
žvingulis>> izņķārī
ž
Jums nav humora izjūtas,izlasiet uzmanīgāk.
atdavinasana
a
Es lot neciesu melojosos liekulus, itseviski tie kuri valdibas amatos. Dots deveja atdots , un jus visi varat gaidat atdavinasani
ZBL
Z
Šobrīd pamatbudžetā ir deficīts, bet nauda algu izmaksai tiek ņemta no soc budžeta. Secinājumi par šādas rīcības nekrietnumu: 1. Nekāda nauda pensionāriem netiek uzkrāta, bet gan inflācijas un smieklīgi zemo procentu dēļ pansionāri zaudē desmitiem miljonu Ls. gadā. 2. Ierēdņi veic nodokļu maksājumus, kas īstenībā nav nopelnīti, tādejādi tiek veidota finansu piramīda, kas agri vai vēlu sabruks, jo pamatā nav reāla nauda. 3. Pašlaik darba tirgū ir ienāk tie dzimstības "pīķa" paaudze, bet kas būs pēc 7 gadiem? Personiski atbildīgie par šo destrukciju Godmanis un Purne.
meitene jautātāja
m
Un tātad tas, ko par varasvīru rīcību saka Rancāns, bija sen un tātad nav patiesība, vai ne? Re, tas te: Nedaudz iedziļinoties skaitļos un spēkā esošajā likuma „Par valsts ppensijām” Pārejas noteikumu 34.pantā, saprotam, ka laikā līdz 2009.gada 31.decembrim ir paredzēts pārrēķināt un palielināt pensijas visiem pensionāriem atbilstoši minētajai darba stāža gradācijai un indeksiem. Bet ko mēs redzam? Mēs redzam, ka valdība KLUSĒ par šo spēkā esošo 34.pantu, kura koeficientus mēs palielinām. Par to nerunā arī tautas musinātāji. Tautas musinātājiem, arī Ivaram Godmanim, vajadzētu pajautāt, kad valdība izpildīs šo pantu un atbilstoši likumam paaugstinās pensijas par Ls 49,5, 58,5, 67,5 un 76,5 lati, kas ir paredzēti spēkā esošajā pensiju likuma Pārejas noteikumu 34.pantā? Un kur palika Aigara Kalvīša un Aināra Šlesera solījumi 2006.gada pirmsvēlēšanās, ka ir pietiekami resursu un minimālā pensija tiks noteikta ne mazāka kā 200 latu. Kur tā ir? Skaidrs, ka viņi krāpj tautu, lai iegūtu varu un tautu aizmirsa. Vai šodien mēs varam ticēt šiem kungiem un kundzēm, ko viņi stāsta. Un neko viņi nerunā, kur palika 4.pensiju līmenis, kur palika Sociālā budžeta uzkrājums ap vienu miljardu un kādēļ grib iekļaut nākamā gada budžetā arī 3.pensiju līmeņa naudu, Iveta Purne atbildēt nevar? 2. Spēkā esošais Pārejas noteikumu 34.pants satur otru kategoriju, ka aprēķinot pensiju pēc likumā ietvertās formulas, ka minimālā pensija nedrīkst būt zemāka par iztikas minimumu. Kad un kādā veidā to valdība pilda. Nepilda un klusē. 3. Aprēķinot pensiju vai pārreķinot, ko jau vajadzēja izdarīt sasistībā es spēkā esošo šo Pārejas noteikumu 34.pantā noteikto laiku un ievērojot milzīgo inflāciju un cenu kāpumu, vajadzēja izdarīot pielikumu pie esošās pensijas par darba stāžu pēc likumā paredzētās indeksācijas. Valdība likumu nepilda vai pilda ar krāpšanos, ar minēto santīmu pielikumu, kas pat uz pusi nesasniedz likuma 34.pantā noteikto pielikumu.
Žvingulis Jefiņš
Ž
Liels paldies Purnei ,ka viņa tā rūpējas parto ,lai tauta lietderīgāk pavada brīvo laiku un nepiedalās referendumā par pensiju likuma izmaiņam.Loģiskāk tomēr būtu ja tauta ar saviem balsojumiem atbalstītu valdības labos nodomus,ja piekrītam Purnei ,ka valdība jau visu ir izlēmusi un tās lēmums neatšķiras no referendumā izvirzītā.Latviešiem ir sakāmvārds - dubults neplīst,tāpēc tautas balsojums nesabojās Purnes un valdības labos nodomus,bet apstiprinās to ka tauta un valdība ir vienoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas