Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Puse rīdzinieku atbalsta Jūgendstila centra veidošanu

Vairākums rīdzinieku uzskata, ka Jūgendstila centra izveide palīdzēs popularizēt Rīgu kā jūgendstila galvaspilsētu, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS decembrī veiktās aptaujas rezultāti. 52% aptaujāto uzskata, ka kopumā šāda īpaša centra izveide Alberta ielā palīdzēs popularizēt Rīgu jūgendstila galvaspilsētas statusā. Skeptisku attieksmi pret šo ieceri pauda 19% aptaujāto, 29% respondentu bijis grūti novērtēt šo ideju, informē Rīgas dome.

«Līdz ar Jūgendstila centra izveidi mums pavērsies plašākas iespējas kultūrtūristu piesaistīšanai,» saka Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte (TB/LNNK). Alberta un tai līdzās esošajās ielās vai ik dienas vērojamas ārvalstu tūristu grupas, kas apbrīno mūsu pilsētas arhitektūras šedevrus, taču līdz šim nav bijis nekā speciāli izstrādāta, ko viņiem piedāvāt. Centrs, ko veidojam, šo problēmu varētu atrisināt, uzskata deputāte.

Viņasprāt, tam jābūt pēc iespējas autentiskāk iekārtotam, reprezentablam un atraktīvam, jo daudzi viesi no citām zemēm tieši šeit veidos un uz savām mītnes zemēm aizvedīs priekšstatus par Rīgu. Šobrīd domes rīcībā ir viss nepieciešamais, lai to izveidotu namā, kura arhitekts ir nacionālā jūgendstila pārstāvis, viens no pirmajiem profesionālajiem latviešu arhitektiem Konstantīns Pēkšēns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas