Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

PVD brīdina par veselībai bīstamiem erekcijas uzlabotājiem

Vairāki uztura bagātinātāji, kas paredzēti erekcijas uzlabošanai, satur ķīmisku vielu – tadalafilu, un to lietošana kopā ar citām zālēm var izraisīt pat sirds apstāšanos, informē Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

Uztura bagātinātāji „SZM Formula for Men”, „Stallion”, „Volcanic” un „Tomcat Ali apdraud patērētāju veselību. Šie uztura bagātinātāji nav reģistrēti PVD Pārtikas centra reģistrā, tādēļ tos Latvijā izplatīt nedrīkst, taču nav izslēgts, ka internetā tie varētu būt pieejami arī Latvijas iedzīvotājiem, informē PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Jaunzēlandes zāļu un medicīnisko ierīču nekaitīguma iestāde uztura bagātinātājos „SZM Formula for Men”, „Stallion”, „Volcanic” un „Tomcat Ali” konstatējusi marķējumā neuzrādītu ķīmisku vielu tadalafilu, kas ir aktīvā sastāvdaļa recepšu zālēs „Cialis”. Mijiedarbībā ar sirds zālēm tadalafils var apdraudēt cilvēka veselību, pat izraisot sirds apstāšanos. Pirms tadalafilu saturošu preparātu lietošanas ir jākonsultējas ar ārstu.

Tā kā uztura bagātinātāji „SZM Formula for Men”, „Stallion”, „Volcanic” un „Tomcat Ali” nav reģistrēti PVD Pārtikas centra reģistrā, Latvijā tos izplatīt nedrīkst.

Pārtikas un veterinārais dienests aicina patērētājus neiegādāties šos uztura bagātinātājus. Ja tie pamanīti tirdzniecībā, ziņot Pārtikas un veterinārajam dienestam, zvanot uz PVD uzticības tālruni 67027402.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas