Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

PVD izglītības iestādēs Siguldā konstatējis higiēnas prasību pārkāpumus

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) konstatējis atsevišķus higiēnas prasību pārkāpumus pārbaudītajās izglītības iestādēs Siguldā, kurām ēdināšanas pakalpojumus nodrošina Baltic Restaurants Latvia, aģentūrai LETA pastāstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

"Šobrīd pārbaudes tiek veiktas tajās izglītības iestādēs Siguldā, kuros ēdināšanas pakalpojumus nodrošina Baltic Restaurants Latvia. Pārbaudēs ir konstatēti atsevišķi higiēnas prasību pārkāpumi," apstiprināja Meistere.

Viņa pastāstīja, ka no brīža, kad saņemta informācija par saslimšanas gadījumiem līdz šodienai, 17.septembrim, PVD ir pārbaudījis kopumā 13 Siguldas izglītības iestādes, uzņēmuma Jelgavas augļi noliktavu, kā arī Jelgavas augļi dārzeņu apstrādes cehu un divus Siguldas mazumtirdzniecības uzņēmumus.

Pēc Meisteres teiktā, laboratoriskajai izmeklēšanai ir nosūtīti 80 nomazgājumi uz Verotoksigēno E.coli (saņemti 58 rezultāti, kas ir negatīvi), 15 produkti uz Verotoksigēno E.coli (saņemti četri rezultāti, kas ir negatīvi). Laboratoriskajai izmeklēšanai nosūtīto 20 nomazgājumu no virsmām higiēnas atbilstības noteikšanai rezultāti vēl nav saņemti, kā arī nav saņemti rezultāti 50 nomazgājumiem dezinfekcijas efektivitātes noteikšanai.

Kā ziņots, PVD 17.septembrī konstatējis, ka Siguldas pirmskolas izglītības iestādē Tornīši, kurā audzēkņiem konstatēta akūta zarnu infekcija, ēdināšana līdz šim notikusi nelegāli. Tā nebija reģistrēta PVD, tātad līdz šim ēdināšana tur notikusi nelegāli un ne reizi nav pārbaudīta. Turpinot Siguldas izglītības iestāžu pārbaudes, PVD konstatējis vēl divas dienestā nereģistrētas izglītības iestādes - Pumpurdārzs un skola Baltais flīģelis.

Tāpat konstatēts, ka starp izglītības iestādēm tiek nodrošināta nelegāla pārtikas pārvadāšana, ko veic SIA Point to Point.

Visos gadījumos, kad konstatēta nereģistrēta darbība pārtikas apritē, ir sāktas lietvedības administratīvā pārkāpuma lietā.

Tāpat LETA jau ziņoja, ka, izmeklējot zarnu infekcijas izplatības cēloni Siguldā, PVD nopietnu higiēnas prasību pārkāpumu dēļ apturējis SIA Jelgavas augļi dārzeņu apstrādes ceha darbību.

Veicot pārbaudi kompānijas ražošanas telpās, PVD konstatējis higiēnas prasību pārkāpumus, pārkāpumus, kas saistīti ar produktu izsekojamību, kā arī neatbilstošu uzglabāšanas temperatūru fasētiem dārzeņiem. Nepieciešamo +6 grādu vietā tie uzglabāti +13 grādu temperatūrā.

Tāpat vēstīts, ka līdz 17.septembrim SPKC veiktās šiga toksīnu veidojošās zarnu nūjiņas izraisītās infekcijas jeb STEC uzliesmojuma epidemioloģiskās izmeklēšanas laikā Siguldā zarnu infekcijas simptomi atklāti kopumā 32 cilvēkiem, tostarp 28 bērniem un četriem pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekiem.

SPKC informēja, ka smaga STEC infekcijas komplikācija - hemolītiski urēmiskais sindroms - konstatēta četriem bērniem. STEC infekcija līdz šim laboratoriski apstiprināta trīs saslimušajiem bērniem. Diviem saslimušajiem bērniem STEC infekcija nav apstiprinājusies. Pārējiem slimniekiem laboratoriskās izmeklēšanas rezultāti vēl nav saņemti.

Zarnu infekcijas simptomi konstatēti bērniem un darbiniekiem piecās Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs, kurās ēdinātājs ir Baltic Restaurants Latvia.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka PVD lieki izpļāpājās par "nereģistrētu" objektu. Tas ir līdzīgi, kā, ja pilsētas policija runātu par "nereģistrētu" "krutkas" tirdzniecību. Labāk būtu paklusējuši... !
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Siguldā ir daudz bērnu dārzu. Tas priecē!
Cepums
C
PVD uzdevums ir novērst tādu gadījumu iespējamību! Ar to viņi nav tikuši galā un attiecīgi viņus ir jāreorganizē efektīvākam darbam!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas