Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

PVD nekonstatē radioaktīvu piesārņojumu sūtījumos no Japānas

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), veicot pirmo pārtikas kravas pārbaudi no Klusā okeāna reģiona valstīm, radioaktīvo piesārņojumu nav konstatējis, portālu _Diena.lv i_nformēja PVD pārstāve Anna Joffe.

Pirms Lieldienām robežkontroles punktā Rīgas osta tika noņemts paraugs laboratoriskajai izmeklēšanai no saldētas pangasijas filejas, kas ievesta no Vjetnamas, lai pārliecinātos, ka produktā nav pārsniegti maksimāli pieļaujamie radionuklīdu līmeņi.

Pastirpinātu kravas kontroli PVD speciālisti veic, pamatojoties uz iespējamo piesārņojuma risku, kas saistīts ar Japānā notikušo negadījumu Fukušimas AES.

Visai augu un dzīvnieku izcelsmes pārtikai un barībai pārbauda radioaktīvo piesārņojumu, ja produkcija izsūtīta pēc 2011.gada 11.marta.

Pēc 2011.gada 11.marta ir ievestas četras Japānas izcelsmes neliela daudzuma zāļu kravas, kurām pirms PVD kravas kontroles, Valsts robežsardze veica radiometrisko kontroli.

Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Māris Balodis uzsvēra, ka Latvijas patērētājiem nav jāsatraucas par no Japānas un Klusā okeāna reģiona valstu ienākošo kravu un produktu drošību. Atbildīgie dienesti visā pasaulē, rūpējoties par patērētāju veselību un produkcijas drošumu, veic noteiktās pārbaudes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas