Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

PVD rosinās sanitāro grāmatiņu likvidēšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
eva
e
Manuprāt, to vajadzētu organizēt kaut kā citādāk... Kāda pārbaude, ja ģimenes ārsts paraksta visu, ka tikai naudu noskaiti? Pēc tādas pārbaudes pats pacients nezin, kādā stavoklī viņā veselība. Tas var būt drauds apkārtējiem...Ikgadējai pārbaudei ir jābūt! Un kārtīgai!
Ieva
I
Turklāt neaizmirsti, ka pie mums uzreiz nokļūt pie ārsta, lai arī caureja piemetusies, ir problemātiski. Pirmais vienalga būs ģimenes ārsts, kas parakstīts uz labu laimi kaut kādas nebūt antibiotikas. Nerēķinoties, ka tās var neiedarboties, jo tā nav tā baktērija vai arī baktērija ir rezistenta...
Ieva
I
Neesi par nēsētājiem dzirdējusi? Domā, ka tie gadījumu, kad restorānos pielaiž zarnu nūjiņas, A hepatītu, dizentēriju, salmonelozi ir saistīti ar aktīviem pļūtītājiem? Nē, cilvēks parasti pat nenojauta, ka viņam vispār ir jebkāda slimība!
Ieva
I
Super piemērs tam, ka pie mums, ja no kādām funkcijām atsakās, tad no vajadzīgām! Nē, protams, ka vilto, bet vai tad šefs nevar vienkārši pateikt, ka lika aiziet uz pārbaudi un tas, ka neaizgāja, nav viņa darīšana...? Ja izdodas pierādīt, ka ieraksts sanitārā grāmatiņā ir viltots, vismaz var saukt pie atbildības ārstu- lai pierāda, ka nepārbaudītais viltoja visu pa tīro....Un vispār, kas ir regulāra pārbaude? Cik regulāra? Kad pūcēm astes ziedēs?
Nils
N
Mūsdienu Latvijā izveidot interneta datubāzi, kurā tikstu reģistrēti dati par veselības pārbaudēm ir NEIESPĒJAMI. Tik pat NEIESPĒJAMI ir panākt, ka šādas bāzes patiesums datu būtu lielāks par kaudzi papīrīšu, kuri atrodas N*N dažādu personu rokās, kurus izsniedz N+N vietās. Tikpat NEIESPĒJAMI ir saprast, ka veselības pārbaude un rezultātu reģistrēšana un vēlāka identifikācija ir saistītas, bet tomēr dažādas lietas. Tas ir tik pat NEIESPĒJAMI kā piemēram Jānim pa internetu pārskaitīt 50 latus un būt drošam, ka tos saņems tiešām Jānis nevis Janka.
jautrais
j
... jā man liekas, ka ierēdņu stulbumam nav izmēra.... eiropas regulas nestrādā.. ja kāds grib paskatīties, kas notiek virtuvēs.. sanitārā grāmatiņa ir viens no aizsardzības un pārbaudes instrumentiem.. bet PVD izveidojies par kukuļņēmēju organizāciju..
mūrnieks
m
bet taas stulbaas izziņas par veseliibas staavokli celnieciibaa straadaajošiem nav nemaz labaakas , taapat ir dakteris , pie kura aizgaadaa šo lapu , tas aizpilda , uzliek zieģeli un 20 ls kabataa , darbinieks straadaa nemaz šo neredzeejis ....
getty
g
Ģimenes ārsti tūlīt bļaus, ka pasaule ies bojā bez sanitārajām grāmatiņām. Tagad puslatvija maksā viņiem 10 Ls katru gadu par parakstu un zīmogu.
zuze
z
Ja es būšu slima, tad arī iešu pie daktera. Sanitārā grāmatiņa nevar atspoguļot manu veselības stāvokli pēc pusgada vai cita laika perioda. Tā ir kārtējā naudas izspiešana no cilvēka un pie mazajiem ienākumiem tā ir liela. Ir jau labi, ka ir iestādes, kas saviem darbiniekiem atmaksā šo pasākumu, bet lielākā daļa cilvēku dabū maksāt paši. Un no kā prasīsim atbildību, ja pa veikalu staigās kāds tuberkulozes slimnieks, klepodams rinķī apkārt.....baciļu jūra, ķer nu vēju...
Diemžēl...
D
Esmu bijusi saistīta ar iestādi, kura noformē gan šādas grāmatiņas, gan veic šoferu medicīniskās pārbaudes. Redzēju, ka pārbaudes faktiski nenotiek, bet apmierinātas ir abas puses. Medicīniskā iestāde par to, ka nāk naudiņa, medicīniskās izziņas saņēmēji - ka tik ātri viss ir kārtībā. Pilnīgi iespējams, ka viens otrs tiešām būtu gribējis iziet kārtīgu pārbaudi, bet tā čakarēties nebija pieņemts - fiksi iekšā, fiksi ārā un papīrs uz rokas.
luize
l
vai tad pieljaus ka tik daudz naudinjas aizies secen?
Oskars
O
Kāpēc KRIEVENE KOMUNISTENE vada tādu DIENESTU un tagad grib lai tagad vieglāk darbos tiktu KRIEVIJAS pilsoņi ar Zatlera ĶĪNIEŠIEM. Tā jau bardaks, tad būs ŠAUSMAS .

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas