Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Radaru sodi neesot tiesiski

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
braucējs
b
Deģenerējušies ir visi tie, kuri paši nespēj saprast cik ātri var braukt pa tukšu četrjoslu šoseju. Ja cilvēki paleik līdzīgi zombijiem un spēj izpildīt tikai reglamentētas un priekšā pateiktas prasības tad viņi ir dauņi. Redz ja teikt, ka var 50 pilsētā, tad tā arī braucu. Ā, TUR UZ CEĻA IZSKRĒJA BĒRNS, NU NEKO, PATS VAINĪGS, VIŅAM NEBIJA TIESĪBAS TUR IZSKRIET. ŠITIE INFANTILIE LIKUMA KALPI!!!!!
anglosaxis
a
Ja fotoradars kļūdās un fotografē arī tos, kas nepārsniedz ātrumu, tad es Jums atvainojos. Ja tas fotografē tikai ātruma pārkārpējus, tad pārkāptas tiek nevis Jūsu tiesības, bet Jūs pārkāpjat manējas - Jūs varat uzbraukt man virsū. Un nevajag sašust, ka nav uzstādītas brīdinājuma zīmes par fotoradaru, bet braukt atbilstoši noteikumiem visur. Jā, iespējams, ka arī rietumnieki pēdējās desmitgadēs deģenerējās. Bet tas nav attaisnojums.
Mija
M
"(..) Īpašniekam tiek piesūtīts protokola noraksts, lai par to informētu," saka E.Vidriks. Taču šajā pavēstē nekur nav minēts, ka īpašnieks ir vainīgais. "Kas gan labāk var zināt, kurš noteiktajā laikā izmantoja auto, kā īpašnieks? Jūs vienkārši tiekat brīdināts, ka šāds pārkāpums ir veikts. Vai tas liek jums maksāt? Nē. Jūs varat vērsties pie vainīgā, lai viņš maksā," paskaidro E.Vidriks. Tikai par šo "brīdinājumu" tiek veikts ieraksts policijas datu bāzē, un neviena cita, kā īpašnieka failā. Līdz ar to, ar manu auto braukā visa ģimene un krāj "bonusus" manā kontā. Un es ar pa pastu pienākušajām brīnumlapiņām visus apskraidu un kratu tik pirkstu. Perfekti -policija "deleģē" privātpersonām "vēršanos pie vainīgā un maksas piedzīšanu"!
Clay
C
Ja, Jūs apmierina, ka tiek pārkāptas Jūsu tiesības, Jūs reizēm tiekat sodīts par to, ko neesat nodarījuši, tad droši tā arī dzīvojiet. Mani neapmierina, ka mani soda par to, ko neesmu nodarījis, jo policijai ir jāpilda plāns, un viņu teiktais vienmēr tiek uzskatīts par patiesību. Mani neapmierina, ka tiek pārkāptas manas tiesības uz privāto dzīvi - labi, man nav ko slēpt, tāpēc neesmu vērsies tiesā, bet ja būtu, droši vien to darītu - tāpēc arī publicēju savus novērojumus, lai rosinātu sabiedrību domāt. Protams, ka ir jāievēro esošā likumdošana, bet tas netraucē man paust savu viedokli par to, ka uzskatu, ka šajā likumdošanā ir problēmas, kas var kalpot par pamatu kārtējai tiesai un kārtējai nodokļu maksātāju naudas tērēšanai. Rietumnieki nav tik mietpilsoniski, cik Jūs iedomājaties. Šī gada laikā pa Eiropu ar automašīnu esmu nobraucis tieši tikpat daudz km, cik pa Latviju un ļoti labi zinu, ka viņi pārkāpj tieši tā pat kā Latvijas autobraucēji, tikai pie viņiem nav iedomājama situācija, ka kāds pārkāps viņu tiesības...
anglosaxis
a
Atkārtoju vēlreiz, kamēr cita likuma nav, jābrauc tā, ka prasa šis. Nepārsniedziet ātrumu, un nebūs nekādu problēmu. Ar to jau mēs atšķiramies no rietumniekiem, ka viņi piketē un prasa labot likum, bet, kamēr tas nav izdarīts, IEVĒRO esošo.
Clay
C
1. Likumiem ir jābūt sakārtotiem, par to arī šajā rakstā ir runa. 2. Arī daudzviet ārzemēs sodu piesūta automašīnas saimniekam - lai tiek pats galā kurš vainīgs. 3. Izvietot foto vai video radarus bez brīdinošām zīmēm ir cilvēktiesību pārkāpums - mums ir tiesības zināt, ka mūs kāds gatavojas fotografēt. Šajā gadījumā tiek pārkāptas tiesības uz personisko dzīvi. Piemērs, laižu pie mīļākās, mani nofotografē un sieva mājās atplēš sodu: "Tu teici, ka tajā dienā strādāji, kāpēc Tev ir sods uz Ventspils šosejas?!?" Tas bija tikai piemērs, nav man sievas un savu draudzeni nekrāpju ;) 4. Pie mums ir aizliegti radaru detektori, kas savā ziņā arī ir cilvēktiesību pārkāpums - aizliegts lietot radio (kas faktiski ir šī iekārta) publiskajās frekvencēs. Bez tam, ja kādam ir tiesības mērīt mūsu pārvietošanās ātrumu, tad mums ir tiesības zināt, ka kāds to dara. Piemērs: esmu 2x sodīts par 86km/h pilsētā - abās reizes biju diezgan pārsteigts par šādu faktu, jo virs 70km/h pilsētā reti kad atļaujos braukt. Pazīstams ceļu policists man paskaidroja: "Cik? 86km/h? Nu tas jau tipiskais ātrums ko uzrādīt, jo tad pat norēķinot radara kļūdu ir lielais sods." Ko no tā atliek secināt? Ja man būtu bijis radara detektors, viņi man nevarētu iestāstīt, ka ir nomērījuši man šādu ātrumu, jo radara detektors būtu uzrādījis vai tika veikts mērījums vai nē.
anglosaxis
a
Paklausieties, draudziņi, kur problēma? Nepārsniedziet ātrumu, ievērpjiet noteikumus, novietojiet auto atļautās vietās, nedzeriet pie stūres, un nebūs jautājuma - likumīgi vai nelikumīgi. Sods arī nebūs jāmaksā. Grūti? Tad brauciet ar autobusu.
to***rēķini
t
Pamēģini apdzīt mašīnu ar ātrumu 104km/h Tu kādas minūtes piecās apdzīsi un uz mūsu noslogotiem ceļiem tas nav iespējams
apdzīšana
a
Bet kad tu pēc apdzīšanas nonāc joslā Tev tikuntā ir šis paātrinājums, pēc tam tikai tu nomet ātrumu.
mk
m
Banānijā savi "likumi un tikumi", lai ierēdņi "nepārstrādātos". Kaimiņzemē Lietuvā administratīvo pārkāpumu protokoli par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, kas fiksēti ar fotoradariem, tiek nosūtīti transportlīdzekļa vadītājam nevis īpašniekam. Vācijā ir analoģiska transportlīdzekļa konkrētā vadītāja administratīvās sodīšanas sistēma (sodu saņem tā persona, kura fotoradara fiksētajā fotogrāfijā ir redzama pie transportlīdzekļa stūres).
asd
a
Vācijā par stāvēšanu neatļautā vietā tāpat pielīmēs kvīti un neviens neprasīs, kas tur pie stures. Tur viss pareizi vai ne, bet kad Latvijā tāpat, tad brēc kā aizkauti :)
ak
a
es gan nepiekriitu tai Kronbergai-laikam grib izradities parlieku gudra. Tad jau taa jebkuru darbibu var parverst absurdaa. Jo, pirmkart, radaru sistema darbojas vairakas valstiis. Otrkart, ja nevaretu soda kviti nosutit masinas ipasniekam, tad jau mes visi diezgan vienkarshi varetu rikoties - ar draugu vai radinieku noperkam lidzvertigas masinas un pec tam vienkarshi apmainamies ar tam. Un tad varam parkapt noteikumus uz nebedu! jo nebusim jau sis masinas ipasnieki! Forshi, ne? Ja nopetni, ipasnieks tiesam vislabak zin, kas ar to masinu, kad parkapums izdarits, ir braucis. Taa ir tomer ipasnieka atbildiba kam vins dod savu masinu. Un, ja vainigais nemaksaa sodu, tad ipasnieks pats vainigs un lai citreiz neaizdod savu masinu tik negodpratigam cilvekam.
mk
m
a tie fotoradari nav sertificeti un ir partaisiti no judzem uz kilometriem unta dariit nedrikst
Stulbās valsts pavalstnieks
S
Vispirms nopērk par 1000-šiem radarus, tad sāk meklēt "likumīgo bāzi", resp., vispirms sapērk benzīnu, tad sāk krāt naudu mašīnai.
to MEE
t
Ej un izgulies! Runa nav par braukšanu dzērumā, bet ātruma pārsniegšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas