Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Raidījums: 21 miljonu latu vērtais ātrās palīdzības auto konkurss izdevīgs vienam pretendentam

Veselības ministrei Baibai Rozentālei (TP) pakļautais Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests sagatavojis labu augsni biznesam kādai privātai firmai, šovakar vēstīja raidījums Nekā personīga. Izpētot konkursa noteikumus par sanitārā autotransporta pakalpojumiem Rīgā, redzams, ka tie atbilst tikai vienam uzņēmumam. Kā uzvarētājs tas varētu tikt pie vairāk nekā 21 miljona latu līguma uz pieciem gadiem, bet valsts varētu paliktu zaudētājos, tika pausts raidījumā Nekā personīga.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests meklē uzņēmumu, kas Rīgas reģionā varētu  ātri aizvest mediķus uz izsaukumiem. Firmai jābūt vismaz 65 specializētajām automašīnām un 160 šoferiem, teikts konkursa noteikumos. Valsts par to turpmākos piecus gadus gatava maksāt diezgan ievērojamu summu  - 21 miljonu un 600 tūkstošus latu.    

Raidījums norādīja, ka tik vērienīgs iepirkums šajā  nozarē pēdējos gados nav pieredzēts. Vairākus transporta biznesa tīģerus šī summa patiesi iekārdinājusi, jo aptuvenie aprēķini liecina, ka bizness varētu būt perspektīvs. Pēc aptuveniem aprēķiniem vienas automašīnas nomu uzņēmums mēnesī varētu nopelnīt simts latus. Transporta pakalpojumu lielākās firmas sākušas iepazīties ar konkursa noteikumiem, taču bijušas nepatīkami pārsteigtas, jo konkursa noteikumi paredz, ka piedalīties tajā var tikai šajā jomā jau strādājošs uzņēmums.  

Nekā personīga stāstīja, ka izvirzītajām prasībām atbilst tikai viena firma  - AS Rīgas sanitārā transporta autobāze. Tas ir privāts uzņēmums, kas pieder Adigjozalam Mamedovam. Viņa dēls – Eldanizs Mamedovs Rīgas domes vēlēšanās startēja LPP/LC sarakstā, vēstīja raidījums. Uzņēmums jau patlaban vizina ātrās palīdzības mediķus Rīgā ar dažāda vecuma Mercedes un Volkswagen markas automašīnām.

Amatpersonas noliedz, ka konkursa noteikumi rakstīti konkrētam uzņēmumam. Taču Nekā Personīga rīcībā esošā informācija liecina, ka plāns sadarboties tieši ar šo uzņēmumu Veselības ministrijai bija iepriekš.  

Pirms aptuveniem diviem gadiem tika apsvērta iespēja slēgt privātās un publiskās partnerības līgumu ar šo uzņēmumu. Nekā personīga rīcībā ir Veselības aprūpes koordinācijas padomes protokols, kurā šis nodoms fiksēts. Sēdē, kurā piedalījās gan ministrijas, gan uzņēmuma pārstāvji lemts par iespēju pārslēgt līgumu ar Rīgas sanitārā transporta autobāzi uz 10 – 15 gadiem. Tā kā tas nonāca atklātībā līgums netika pārslēgts, stāstīja Nekā personīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas